2023 – anul „rotativei” în coaliția de guvernare. Vezi cine va fi noul premier

2023 – anul „rotativei” în coaliția de guvernare. Vezi cine va fi noul premier

Nicolae Ciucă a confirmat, la finele anului 2022, că la sfârșitul lunii mai va avea loc celebra „rotativă” la guvernare, așa cum cele două mari partide au stabilit la crearea actualei coaliții. Ciucă ar urma să fie înlocuit de Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului, odată cu mai mulți miniștri.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

„În acordul pe care l-am agreat atunci când s-a constituit Coaliția am convenit ca rotirea să se facă la finele lunii mai și se va face rotirea așa cum am agreat”, declara premierul Nicolae Ciucă pe 29 decembrie, potrivit realitatea.net.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea în luna noiembrie că va fi respectat acordul coaliției în acest sens: „Există o dată exactă. 25 mai este data la care se va face rotația, prin Parlament. Premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în Parlament cu noul premier și un nou program de guvernare”.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Ce înseamnă „rotativa” PNL-PSD

Acordul politic de constituire a „Coaliției Naționale pentu România”, semnat de liderii PSD, PNL și UDMR în noiembrie 2021, la constituirea actualei coaliții de guvernare, prevede că Nicolae Ciucă va avea mandat până în 25 mai 2023, moment de la care va fi numit un premier din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

Sursa Telegrama.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191