22 de autobuze electrice noi, la Ploiesti. Primaria a semnat contractul de finantare prin PNRR

22 de autobuze electrice noi, la Ploiesti. Primaria a semnat contractul de finantare prin PNRR

Primăria Municipiului Ploiești a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă, prin Componenta 10 – Fondul Local, din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul: „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziționarea de autobuze și stații de încărcare”.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Valoarea totală a proiectului este de 10.692.000,00 euro, respectiv 52.633.508,40 lei, sume integral acoperite de bugetul Comisiei Europene, fără TVA.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea unui serviciu sustenabil, eficient și prietenos cu mediul de transport public la nivelul Municipiului Ploiești, conducând astfel la îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și la sporirea siguranței rutiere în zonele urbane, prin soluții digitale și ecologice de transport.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Astfel, proiectul contribuie și la îndeplinirea obiectivului specific Componentei 10 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, și anume asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală, care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean, contribuind astfel la îndeplinirea reformei 1 – Crearea cadrului pentru mobilitate urbană durabilă.

Scopul investiției constă în achiziția a 22 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, instalarea a 8 stații de încărcare rapidă și 22 stații de încărcare lentă.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), iar autonomia acestora va fi de minim 200 km.

Proiectul este oportun prin prisma reducerii poluării în Municipiul Ploiești, precum și creșterea mobilității locuitorilor către locurile de muncă din zona industrială VEST și proximitatea comunei Ariceștii-Rahtivani, prin achiziția de mijloace de transport nepoluante, cu emisii zero de gaze de eșapament.

Comunicat Primaria Ploiesti

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191