4 plante ce sunt adevărate bombe de oxigen și care curăță aerul din casa ta

4 plante ce sunt adevărate bombe de oxigen și care curăță aerul din casa ta

Dincolo de a avea o dimensiune terapeutică, plantele aduc un plus de frumusețe casei noastre. De asemenea, sunt adevărați bureți cu dioxid de carbon pentru curățarea și depoluarea atmosferei. Unele dintre ele sunt adevărate pompe de oxigen și este important să le cunoaștem.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Plantele nu numai că ne îmbracă interiorul, ci și difuzează oxigen pentru a curăța aerul din casa noastră. Prin urmare, este înțelept să le obținem pentru că sunt și terapeutice și ne conectează direct cu natura.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Cum produc plantele oxigen?

Este un fenomen care pare incredibil dar se bazează pe un proces biologic, fotosinteza. Astfel, plantele transformă substanțele toxice precum dioxidul de carbon în oxigen. Prin urmare, aerul este purificat și respirăm mai bine atunci când plantele sunt în casa noastră.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

De asemenea, acestea elimină toxinele și reduc stresul. Îngrijirea plantelor este și o sursă de sentiment Zen pentru persoanele cu un ritm de viață rapid deoarece această activitate le permite să ia o pauză, departe de stresul zilnic.

Un mediu plin de natură oferă loc de mândrie confortului și relaxării. Iată 6 plante care îți umplu încăperile cu oxigen pe care ar trebui să-l ai acasă.

Care plante furnizează cel mai mult oxigen?

Sabia Sfântului Gheorghe

Această plantă este ideală pentru oamenii ocupați deoarece necesită puțină întreținere. Într-adevăr, această plantă cu frunze ascuțite nu are nevoie de o cantitate mare de apă sau lumină. Acesta din urmă captează dioxidul de carbon pentru a elibera oxigen în timpul nopții, spre deosebire de alte plante. Sabia Sfântului Gheorghe este atunci ideală pentru a înflori în dormitorul tău pentru un somn liniștit. 

Aloe vera

Această plantă minunată are  proprietăți hidratante. La fel ca Sabia Sfântului Gheorghe, nu necesită multă hidratare sau lumină și poate crește foarte bine în interior, într-un ghiveci mic. De asemenea, face un gel superb pentru păr și piele dacă extrageți carnea din frunze. Bucurați-vă de aerul proaspăt pe care ți-l oferă aloe vera prin filtrarea particulelor toxice. În plus, durează incredibil de mult!

Palmierul de bambus

Palmierul de bambus, originar din China, care se găsește adesea în casele noastre, filtrează benzenul și tricloretilena. Această plantă luxuriantă magnifică este, prin urmare, ideală pentru a fi așezată pe mobilier care poate conține formaldehidă, o substanță care emană adesea din produsele de curățat de uz casnic. În plus, palmierul de bambus este o adevărată bombă de oxigen, ideală pentru curățarea atmosferei din casa ta. Un chilipir așadar, care te va împinge să mergi la cea mai apropiată creșă.

Iedera

Foarte frumoasă pentru a acoperi o terasă sau un perete, această plantă este incredibilă și atunci când vine vorba de purificarea aerului. De asemenea, este ușor de îngrijit și, la fel ca Palmierul de bambus, este eficientă în captarea formaldehidei. Această plantă târâtoare se adaptează la multe climate și poate fi plantată în ghiveci sau pe pământ. Această bombă cu oxigen este, de asemenea, o plantă care poate căptuși interiorul!

De ce este grădinăritul terapeutic?

Dincolo de dimensiunea sa estetică pentru locuință, activitatea de grădinărit este și o modalitate excelentă de a te calma zilnic. Acest lucru vă permite să vă conectați pe deplin cu natura, făcându-vă timp pentru a trăi pentru dvs. fără ecrane și oprind afluxul constant de informații. Și ce poate fi mai plină de satisfacții decât să vezi o plantă frumoasă crescând datorită tuturor grijii și dragostei tale?

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191