4 români morți în tragedia din Veneția. Toți făceau parte din aceeași familie

4 români morți în tragedia din Veneția. Toți făceau parte din aceeași familie

Ministerul de Externe a anunțat că 4 români sunt printre victimele accidentului de autocar petrecut în Veneția, în care au murit 21 de persoane. Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a precizat că cei 4 români au murit.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

ACTUALIZARE Cele patru victime fac parte din aceeași familie, potrivit surselor Digi24. Este vorba despre doi frați și părinții lor.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Nu există români în rândul răniților, a precizat el.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Filip nu a precizat nici dacă românii morți în accident erau turiști sau locuiau în Italia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste au solicitat autorităților italiene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a victimelor accidentului de marți seara.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

Procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestui, arată comunicatul.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, anunță MAE.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191