Ori de câte ori faci mămăligă iese cu cocoloașe? Ce trebuie să faci, înainte de a pune mălaiul la fiert

Ori de câte ori faci mămăligă iese cu cocoloașe? Ce trebuie să faci, înainte de a pune mălaiul la fiert

Doar puține preparate pot avea pretenția de a fi la fel de emblematice pentru bucătăria românească precum mămăliga. Fie că o servim drept garnitură la diverse alte mâncăruri, sau chiar o folosim ca fel principal, alături de brânză, sau un ou ochi, mămăliga este printre cele mai populare rețete din țara noastră. Însă, știați că există un truc simplu pentru a evita una dintre cele mai comune probleme ale acestui preparat? Află alături de Click! mai multe detalii.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Bucătăria românească este, fără doar și poate, una plină de preparate delicioase, iar când vine vorba despre feluri tradiționale, avem o listă lungă la dispoziție, din care putem alege cele mai gustoase mâncăruri. Însă, puține dintre acestea pot avea pretenția de a fi la fel de emblematice pentru țara noastră precum mămăliga! Fie că o folosim drept garnitură la alte preparate, sau, o utilizăm ca fel principal, în bulz, mămăliga este la fel de versatilă precum este de delicioasă!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Însă, dacă am gătit vreodată mămăligă, știm deja că există o problemă foarte comună de care ne putem lovi: aceasta poate face cocoloașe. Din fericire, Click! are o soluție perfectă! Câteva trucuri banale în bucătărie vor face ca mălaiul vostru să nu vă mai facă probleme niciodată!

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În primul rând, trebuie să știți că nu orice tip de mălai se pretează pentru acest preparat. Cel mai bine ar fi să folosiți mălai grișat, cu o granulație ceva mai mică. Astfel, mămăliga se va face mai repede, iar produsul final nu va mai avea cocoloașe deloc!

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este modul în care adăugați mălaiul. El trebuie turnat în apă treptat, în niciun caz tot odată! De asemenea, mămăliga trebuie amestecată tot timpul, iar înainte să începeți să puneți mălaiul, apa nu trebuie lăsată să ajungă în punctul în care începe să fiarbă!

Așa că data viitoare când faceți mămăligă, știți exact ce vă trebuie pentru ca aceasta să iasă perfectă!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191