Acuzații de rudenie între patronul azilului groazei din Mureș și șeful AJPIS. „Nu sunt verișor, nu am ținut legătura”

Acuzații de rudenie între patronul azilului groazei din Mureș și șeful AJPIS. „Nu sunt verișor, nu am ținut legătura”

Apar noi detalii despre azilul groazei din Mureș. Surse din anchetă au declarat petru Digi24 că patronul azilului este văr cu fostul director al Agenției pentru Inspecție Socială Mureș, instituția care ar fi trebuit să controleze căminul respectiv și să ridice avizul de funcționare. De asemenea, patronul centrului, care este un bugetar angajat la Penitenciarul din Târgu Mureș, este, în realitate, milionar în euro. În schimb, directorul suspendat al AJPIS Murel, Vasile Răduț, neagă că ar avea vreo legătură de rudenie cu patronul căminului din Bărdești. „unul dintre bunicii din partea mamei mele a fost frate vitreg, acum nu știu câți ani, cu unul dintre bunicii lui. Nu sunt verișor, nu am ținut legătură”, spune acesta.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Directorul suspendat al AJPIS Mureș: „Nu sunt văr cu acest individ. Nu l-am văzut de 17-18 ani”

„Nu sunt văr primar cu acest individ. Este o știre pe sursă falsă în totalitate. Nu sunt văr cu acesta. Nu am vreo legătură de rudenie cu el, singura legătură este următoarea: unul dintre bunicii din partea mamei mele a fost frate vitreg, acum nu știu câți ani, cu unul dintre bunicii lui. Dacă asta este legătură de rudenie între mine și el, atunci înseamncă că eu nu mai înțeleg nimic din ce înseamnă gradele de rudenie. Nu sunt verișor, nu am ținut legătură, nu l-am văzut pe acest individ de 17-18 ani, de când mergeam în sat la bunica mea”, a declarat directorul suspendat al AJPIS Mureș, Vasile Răduț, la Digi24.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Întrebat dacă verificările AJPIS la azilul respectiv a fost influențat în vreun fel, acesta a răspuns: „De niciun fel și de nicio culoare. Rog toate organele de cercetare penală din această țară să cerceteze acest lucru, pentru că eu nu am influențat și nu l-am ajutat pe acest individ niciodată”.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Legat de ororile care „au scăpat” nevăzute în urma controalelor realizate de AJPIS Mureș, Vasile Răduț a spus: „Directorul executiv al AJPIS Mureș și al celorlalte AJPIS din România nu are drept de control, punct. Inspectorii sociali sunt cei care se deplasează în teren și au drept de control. Acest lucru e trecut în toată legislația asistenței sociale, puteți să vă informați și să vedeți că așa este, cum vă spun eu”.

Acuzații de rudenie între patronul azilului groazei din Mureș și șeful AJPIS

Surse din anchetă au declarat că patronul azilului din Mureș este văr primar cu  director al Agenției pentru Inspecție Socială Mureș, cel care a condus instituția până săptămâna trecută când a fost demis în urma acestui scandal.

Nu este singura legătură pe care patronul o avea cu instituțiile publice. Din asociația care controla acest cămin făcea parte și o angajată a Direcției pentru asistență socială, ea fiind membru fondator.

Surse apropiate de acest caz au dezvăluit pentru Digi24 și că bărbatul este dezvoltator imobiliar și pune pe picioare un adevărat complex rezidențial, în valoare de aproximativ 3 milioane și jumătate de euro, la doi pași de Târgu Mureș.

Mai mult, acesta este administratorul a două firme, una de transport mărfuri și una de producție de energie electrică pentru arderea deșeurilor. Ansamblul imobiliar îl dezvoltă pe firma de transport de mărfuri. 

În urma descinderilor procurorilor, administratorul a fost reținut de anchetatori, alături de alți 2 suspecți. Potrivit unor surse judiciare, au fost reţinuţi administratorul şi preşedintele asociaţiei, precum şi un angajat al azilului, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Conform DIICOT, în anul 2020, inculpaţii au constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători, scrie Agerpres. Banii destinaţi îngrijirii bătrânilor au fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării.

Cele trei persoane reţinute vor fi duse sâmbătă la Tribunalul Mureş, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191