Coșmar pentru o minoră din București, aflată la prima întâlnire cu un tânăr cunoscut online. Un trecător a sunat la 112

Coșmar pentru o minoră din București, aflată la prima întâlnire cu un tânăr cunoscut online. Un trecător a sunat la 112

Autoritățile au un nou avertisment pentru adolescenți! Nu vă întâlniți niciodată cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate, doar ați vorbit pe internet.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

O fată de 15 ani din București a fost agresată sexual de un tânăr de 25 de ani într-o mașină. Cei doi și-au dat întâlnire după ce s-au cunoscut online.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Adolescenta de 15 ani l-a cunoscut pe băiatul cu 10 ani mai mare pe internet. Și-au scris câteva zile și în cele din urmă au decis să se întâlnească.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cei doi se pare că erau la prima întâlnire când bărbatul ar fi abuzat-o sexual. Totul s-a petrecut într-o mașina care era parcată pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei în apropriere de orășelul copiilor”.

Un trecător care a observat ce se petrece în mașină a sunat la 112.

Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile.

Specialiștii atrag încă o dată atenția adolescenților să fie atenți cu cine vorbesc în mediul online, și să nu se pună în pericol, acceptând întâlniri fără să ştie cu cine. Părinții trebuie să le spună la ce pericolele se expun, în urma unor conversații aparent inocente, pe internet. Există aplicații prin intermediul cărora adulții pot supraveghea activitatea online a copiilor.

George Roman, director de programe Salvați copiii: „Întâlnirile pe care le propun unele persoane cu adolescenții întâlniți pe internet au o doză mare de risc, acest lucru nu poate fi acceptat de un adolescent, pur și simplu e mult prea periculos ca să accepți doar să îți satisfaci o curiozitate sau urmare a unei comunicări interesante cu cineva. Atenție cu privire la datele personale, tot ce înseamnă de la adresă, liceu, număr de telefon, adresă de email, să nu fie dezvăluite persoanelor necunoscute.”

Un studiu realizat recent de World Vision România arată că peste 10% dintre adolescenți nu ştiu cum se pot feri de potențiale abuzuri sexuale. În același timp, potrivit aceluiași sondaj, adolescenții nu au încredere în părinți. Unul din trei elevi consideră că aceștia nu sunt capabili să-i învețe cum să evite astfel de situații periculoase, de natură sexuală.

Începând de anul viitor se schimbă și legea care îi protejează pe copii și adolescenți de abuzurile sexuale. Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol, iar pedeapsa este închisoarea de la 7 la 12 ani, chiar dacă e consimţit, dar diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani între cei doi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191