Poliția Rutieră acționează în forță pe DN1. Ce mesaj a transmis IJP Prahova cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

Poliția Rutieră acționează în forță pe DN1. Ce mesaj a transmis IJP Prahova cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

*NU ACCELERA SPRE VACANȚĂ*

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În contextul minivacanței din perioada 11 august – 15 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfășurat ieri, 10 august, în intervalul orar 8.30-10.30, activități combativ-preventive pe Drumul Național 1- în zona localităților Bănești, Breaza, dar și Sinaia.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

 

Viteza constituie una dintre principalele cauze pentru accidente de circulație cu urmări grave.

 

De aceea, legislația impune anumite limite de viteză, acestea fiind adaptate în funcție de tipul sectorului de drum, gradul de periculozitate, mediul urban/rural, interiorul/exteriorul localității.

 

În acest sens, polițiștii rutieri au controlat și verificat peste 100 de autovehicule și au efectuat 40 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

 

În cele două ore de acțiune polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, 42 dintre acestea pentru depășirea regimului legal de viteză( +10-20 km/h- 18 sancțiuni, +21-30 km/h- 17 sancțiuni, +31-40 km/h- 3 sancțiuni, +41-50 km/h- 4 sancțiuni).

 

Valoarea sancțiunilor este de peste 17.000 de lei.

 

Totodată, au fost retrase și 4 certificate de înmatriculare.

 

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii rutieri prahoveni au reamintit participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în zona trecerilor de pietoni, să respecte regulile de circulație, semnalele polițiștilor rutieri și să nu se urce sub nicio formă, la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!

 

De asemenea, polițiștii rutieri au adus în atenție conducătorilor auto faptul că și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacție.

 

Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă.

 

Vă dorim o minivacanță în siguranță!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191