Ce flori poți să pui în ghiveci toamna. Atunci se prind cel mai bine și înfloresc superb

Ce flori poți să pui în ghiveci toamna. Atunci se prind cel mai bine și înfloresc superb

Toamna nu înseamnă doar căderea frunzelor și temperaturi mai scăzute. Este, de asemenea, momentul perfect pentru a încânta privirile cu flori pline de culoare și viață chiar și în ghivece. Alegerea plantelor potrivite poate transforma terasele și grădinile într-un spectacol vizual uimitor. Află ce flori să plantezi toamna în ghivece pentru a se prinde bine și a înflori tot anul.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Flori de toamnă pentru ghivece:

Crizanteme

Aceste flori sunt considerate simbolul toamnei și înfloresc într-o gamă variată de culori, de la galben și portocaliu până la roz și alb. Sunt rezistente la temperaturile mai scăzute și pot aduce o notă de culoare în casa și grădina ta. Crizantemele se plantează oricând începând cu primăvara, așa că poți fără probleme să le pui în ghiveci toamna și poți fi sigur că vor rezista și iarna. Se udă o dată pe săptămână, se țin în spațiu luminat, dar nu în soare puternic. Solul trebuie să fie bine drenat pentru a evita acumularea excesivă de apă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor. Aplică îngrășăminte cu înalt conținut de potasiu înainte ca mugurii să înceapă să se formeze, pentru a stimula înflorirea. Utilizează un îngrășământ cu raportul N-P-K (azot-fosfor-potasiu) de 5-10-10 sau similar. Dacă vrei să le protejezi pe timpul ierii, atunci asigură-te că nu le ții în frig. Dacă la sfârșitul toamnei se ofilesc, atunci trebuie să le tai la ă înălțime de 15 centimetri.  

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ciclamen

Ciclamenul este o floare minunată pentru ghivecele de toamnă. Înflorește cu flori delicate în nuanțe de roz, alb și violet. Suportă temperaturile mai răcoroase și poate aduce o notă elegantă în grădina ta. Bulbii se plantează la sfârșitul verii și începtul toamnei. În sezonul rece este bine să o udați mai rar și este necesar să o curățați frecvent de frunzele uscate. Nu este o floare pretențioasă așa că rezistă perfect pe timp de zi la temperaturi de 16-18 grade, iar pe timp de noapte la temperaturi de 11-13 grade. Aveți grijă însă să nu puneți planta lângă un calorifer sau lângă aparatul de aer condiționat pentru că îi poate dăuna. Folosți un ghiveci cu găurele și asigurați-vă că solul este bine drenat.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Tufănele

Tufănelele sunt probabil cele maicunoscute flori de toamnă. Acestea rezistă înflorite mult timp și aduc un plus de culoare, mai ales iarna. Dacă vreți să le puneți în ghiveci atunci asigurați-vă că folosiți ghivece mari, ceramice, de preferință. Pe fundul vasului se pune pietriș, iar deasupra pământ bine drenat. Acestea trebuie ținute într-un spațiu aerisit și luminat, însă temperatura nu trebuie să depășească 20 de garde. Nu trebuie să le udați des, mai ales iarna, dar fiți atenți să nu înghețe. 

Momentul potrivit pentru plantare

Toamna este momentul ideal pentru a planta aceste flori în ghivece. Solul este încă călduț de vara recent încheiată, ceea ce permite rădăcinilor să se dezvolte înainte de venirea iernii. De asemenea, temperaturile mai scăzute asigură că plantele nu se vor deshidrata sau suferi de căldura excesivă. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191