Afacerea cu care tot mai mulţi patroni dau lovitura. Profiturile sunt ameţitoare, românii sunt încântaţi: „Şi mâncarea are alt gust aici”

Afacerea cu care tot mai mulţi patroni dau lovitura. Profiturile sunt ameţitoare, românii sunt încântaţi: „Şi mâncarea are alt gust aici”

Aşa arată locul perfect de luat masa pentru tot mai mulţi români. Mâncare bună, un pahar pentru savoare şi o privelişte de miloane. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Deşi e o seară obişnuită din timpul săptămânii, astfel de terase sunt pline de doritori care vor să ia masa la înălţime. Şi în timpul zilei pauza de masă arată altfel de sus, mai ales atunci când te poţi bucura de aceeaşi privelişte şi din interior. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Client: Cu o astfel de privelişte şi mâncarea are alt gust şi ne bucurăm încă de vremea plăcută pe care o avem. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Turist: Am avut un concert la Festivalul Enescu şi am venit să celebrăm acest oraş minunat! Vezi mai mult din cer aici şi e uimitor! 

Tot mai mulţi patroni s-au adaptat noului trend

Restaurantele şi barurile deschise pe acoperiş sau în clădiri foarte înalte devin locul preferat pentru localnici şi pentru turişti. Patronii au înţeles rapid că mulţi clienţi vor să fie cu capul în nori, astfel că s-au adaptat noului trend.

Alexandru Pojoranu, manager restaurant rooftop: E o creştere semnificativă a numărului de clienţi faţă de anul trecut. Mulţi dintre ei sunt străini. Şi la noi piaţa se dezvoltă destul de mult şi se îndreaptă către rooftopuri, către skybaruri, e destul de frumos view-ul către zona asta. 

Monica Seichei, director restaurant rooftop: Avem toate segmentele de oaspeţi. Cei locali, care îşi doresc întotdeauna priveliste şi avem turişti uimiţi de a vedea oraşul de sus, care îşi doresc, pe lângă să servească masa şi să le permitem să viziteze toate colţurile restaurantului. Încercăm să dăm spaţiu celor care vor să vină să savureze o masă bună la înălţime. 

Explicaţia pentru dorinţa oamenilor de a alege restaurantele la înălţime

Unii se uită de sus la lume chiar la propria petrecere de aniversare. Specialiştii au găsit şi explicaţia pentru dorinţa tot mai mare a oamenilor de a alege restaurantele de tip rooftop. 

Dan Petre, sociolog: Primul motiv, în opinia mea, reţelele de socializare, pentru că oamenii au nevoie de locaţii instagramabile, în care să-şi faca fotografii. Al doilea motiv, goana după experienţe, în condiţiile în care anumite segmente de populaţie au început să aibă mai multe resurse. Ceea ce duce la al treilea motiv şi anume nevoia de status.

Cele mai înalte restaurante din lume se află în Dubai, în celebrul Burj Khalifa, la etajul 122 şi în Shanghai, la etajul 120.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191