NASA a anunțat anul și ziua în care Asteroidul Bennu ar lovi Pământul. Forța este de 24 de bombe nucleare

NASA a anunțat anul și ziua în care Asteroidul Bennu ar lovi Pământul. Forța este de 24 de bombe nucleare

Capsula OSIRIS-REX a adus pe Pământ cea mai mare mostră colectată vreodată dintr-un asteroid, marcând astfel un progres important. Este vorba despre aproximativ 250 de grame de pietricele și praf de pe asteroidul Bennu, descoperit în anul 1999. Pe baza studiilor, oamenii de știință de la NASA au reușit să calculeze data la care asteroidul, care are un diametru de 500 de metri, ar putea lovi Pământul, scrie Insider. Rezultatele sunt uimitoare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Viteza cu care ar lovi Pământul

Oamenii de știință de la NASA urmăresc îndeaproape asteroidul Bennu, un obiect cosmic cu un diametru de 500 de metri care s-ar putea izbi de planeta noastră.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Dacă Bennu ar lovi Terra, acesta s-ar izbi de suprafața pământului cu o viteză de aproximativ 11 kilometri pe secundă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Este atât de mare încât ar putea elibera de megatone de energie, conform unui calcul NASA, care este de cel puțin 24 de ori mai puternic decât o bombă nucleară.

Oamenii de știință spun că Bennu este suficient de mare cât să „aplatizeze un oraș mare”.

Asteroidul în formă de diamant nu este străin de vecinătatea Pământului.

Orbita sa îndelungată în jurul Soarelui înseamnă că se apropie de Pământ la aproximativ fiecare șase ani. Dar, de obicei, păstrează o distanță „politicoasă față de noi”, spun oamenii de știință de la NASA.

Ce faci pe 24 septembrie 2182?

Poate doriți să vă ștergeți ziua din calendarul, deoarece oamenii de știință cred că un asteroid ar putea lovi Pământul. Ar putea, dar tot eu spun că șansele sunt mici.

Cu toate acestea, NASA este suficient de interesată de Bennu pentru a lansa o misiune de șapte ani pentru a-l studia.

Această misiune ne-ar putea ajuta să prognozăm mai bine viitorul vecinului nostru cosmic, dar ne-ar putea oferi și o perspectivă fără precedent asupra formării Pământului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191