Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig: Mai mulți i-au scris lui Benjamin Netanyahu că reforma constituțională brutală pe care o dorește va slăbi securitatea națională a Israelului

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig: Mai mulți i-au scris lui Benjamin Netanyahu că reforma constituțională brutală pe care o dorește va slăbi securitatea națională a Israelului

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, a dezvăluit într-o postare pe platforma X că există multiple motive care au condus la actuala situație în Orientul Mijlociu, iar una dinte ele este încăpățânarea lui Benjamin Netanyahu.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit fostului al SRI Eduard Hellvig, principala cauză a războiului dintre Israel și Hamas este reforma constituțională brutală pe care premierul Benjamin Netanyahu dorește să o impună. Hellvig este de părere că actiunile lui Netanyahu au contribuit la tensiunile actuale.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„În martie anul acesta, mai mulți militari proeminenți în rezervă i-au scris lui Bibi că reforma constituțională brutală pe care o dorește va slăbi securitatea națională a Israelului.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ehud Barak, Moshe Yaalon, Dan Halutz (foști șefi de stat major), Nadav Argaman, Yuval Diskin, Carmi Gilon, Jacob Perry (foști Shin Bet), Tamir Pardo (fost Mossad), Uzi Arad (fost consilier pe securitate națională) au avertizat că abolirea democrației este o amenințare la adresa existenței statului Israel.

Într-o altă scrisoare, toți șefii în viață ai Mossad au spus cam același lucru. Șapte luni mai târziu, confirmarea a venit tragic.”, a scris fostul șef al SRI Eduard Hellvig, care face trimitere la un articol din Haaretz.com, cu titlul ”Fosti șefi Mossad, Shin Bet și IDF condamnă eforturile de a „transforma Israelul într-o dictatură de facto”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191