PNL se pricepe bine de tot la calcule! Ministrul Educatiei a stabilit: burse de merit pentru elevii de nota 1!

PNL se pricepe bine de tot la calcule! Ministrul Educatiei a stabilit: burse de merit pentru elevii de nota 1!

Burse de merit pentru elevii cu medii sub 5: „Ridicăm la rang național o șmecherie”. Mii de elevi cu media sub 5 primesc burse de merit, în urma modificării criteriilor de acordare a burselor școlare elaborate de Ministerul Educației. Potrivit fostului ministru al Educației, Mircea Miclea, mesajul transmis către elevi este unul greșit, situație în care copiii nu mai sunt stimulați să învețe.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Noile criterii de acordare a burselor școlare au dus la situații incredibile în care mii de elevi cu medii mai mici de 5 au obținut burse școlare. Deși pare neverosimil, situația este acceptată de Ministerul Educației.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Un mesaj „ruinător” pentru elevi

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Potrivit profesorului clujean Mircea Miclea, fost ministru al Educației, prin modul în care s-au aplicat bursele școlare s-a transmis un mesaj greșit către elevi, potrivit căruia nu contează cât de mult muncești sau înveți, contează unde te plasezi. „Performanța înseamnă cam 15% din cei care sunt într-un grup anume. Prin urmare, cred că ar fi trebuit un prag. Pragul este în jur de 8-8,5 de acolo începe performanța.

Prin modul în care s-au aplicat acum bursele acestea s-a transmis un mesaj care sună în felul următor: nu contează cât de mult muncești sau înveți, contează unde te plasezi. Dacă eu mă plasez într-o școală în care performanțele elevilor sunt slabe și sunt între primii 30% eu primesc o recompensă. Dacă tot eu m-aș duce la o școală unde performanțele colegilor mei sunt mai bune, eu nu primesc recompensă. Deci ce învăț? Să fiu mai degrabă atent unde mă poziționez, unde mă plasez și nu cât de mult muncesc și cât de mult învăț. Ori asta, din punct de vedere social e ruinător să transmiți mesajul că contează nu cât de mult înveți sau muncești ci unde te așezi. Exact ce face orice șmecher care nu ajunge unde ajunge prin performanțe, prin muncă și prin învățare ci prin plasarea lângă cineva undeva într-un post etc. Adică ridicăm la rang național o șmecherie”, a declarat profesorul Mircea Miclea pentru edupedu.ro

Situatia in Prahova: odata cu aplicarea noii legi, in judetul Prahova vom avea 11 bursieri „de merit” cu medii între 1.00 și 1.99, 21 cu medii între 2.00 și 2,99, 76 cu note de la 3.00 la 3,99 și alți 155 cu medii cuprinse între 4.00 și 4,99.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191