Prăjitură cu flori de soc, gustul dulcelui din copilărie. Un desert demențial, așa cum doar bunica știa să facă

Prăjitură cu flori de soc, gustul dulcelui din copilărie. Un desert demențial, așa cum doar bunica știa să facă

Descoperă rețeta unui desert incredibil de aromat, vechi de peste 120 de ani, cu un blat crocant și cremă delicioasă de brânză și flori de soc. Iată cum poți prepara acest cheesecake cu flori de soc:

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură cu flori de soc

Pentru blat ai nevoie de următoarele ingredinte:

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

– 90 g unt- 150 g făină- 1 linguriță zahăr fin- 3 linguri apă foarte rece- 1 praf sare

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru crema de brânză și flori de soc îți trebuie:

– 340 g ricotta- 340 g brânză de vaci- 2 linguri smântână grasă- 4 linguri socată sau sirop de soc (poate fi din flori de soc)- 3 ouă mari-100 g unt topit și răcit- 75 g zahăr fin- 1/4 linguriță cuișoare pisate- 1/4 linguriță nucșoară pisată- 1-2 linguri apă de roze

Pentru servit ai nevoi de:

– 200 g fructe proaspete

Cum se prepară prăjitura cu flori de soc. Rețeta pas cu pas

1. Prepararea blatului: amestecă făina cu untul, sarea și zahărul până obții cocoloașe mari de aluat. Adaugă treptat apă rece, câte o lingură, până când aluatul se leagă și poate fi format într-un disc. Înfășoară discul de aluat în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

2. Coacerea blatului: Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tavă de tort cu unt. Rulează aluatul și acoperă fundul și pereții tăvii. Pune boabe de fasole pe fundul tăvii, peste aluat, pentru a preveni umflarea acestuia. Coace aluatul timp de 10 minute, apoi scoate fasolea și mai coace aluatul încă 10 minute.

3. Prepararea cremei de brânză și flori de soc: Într-un vas mare, amestecă ricotta, brânza de vaci, smântâna, socata (sau siropul de soc), ouăle, untul topit, zahărul, cuișoarele și nucșoara. Adaugă apa de roze, câte o picătură, până obții un gust delicat. Toarnă crema de brânză peste aluatul copt.

4. Coacerea cheesecake-ului: Coace cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră – 1 oră și 15 minute, până când brânza se rumenește ușor deasupra. Dacă observi că se arde prea repede, acoperă-l cu folie de aluminiu. Lasă cheesecake-ul să se răcească complet în formă, apoi desfă marginea tăvii și dă-l la frigider pentru câteva ore.

5. Servirea: Scoate cheesecake-ul din frigider cu 20 de minute înainte de servire. Servește-l cu fructe proaspete pentru un gust desăvârșit.

Sfaturi 

– Asigură-te că untul pentru blat este foarte rece pentru a obține un aluat Nu exagera cu apa de roze, deoarece aroma poate deveni prea puternică.- Lasă cheesecake-ul să se răcească complet pentru a avea o textură perfectă la servire.

Bucură-te de un desert rafinat și aromatic, inspirat din rețetele medievale, perfect pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191