Unde va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu? Teatrul Național a făcut anunțul!

Unde va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu? Teatrul Național a făcut anunțul!

Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață duminică 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Marea actriță va fi înmormântată cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu Catolic, marți 2 iulie, anunță Teatrul Național Caragiale.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Unde își va dormi somnul de veci Ieana Stana Ionescu?

Ileana Stana Ionescu a pierdut lupta cu viața duminică 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Actrița s-a stins pe patul de spital, după ce suferise două AVC-uri în ultima perioadă. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Teatrul Național Caragiale a anunțat unde va avea loc înmormântarea marii noastre actrițe. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu va fi depus luni, 1 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic, acolo unde marea actriță va fi înhumată cu onoruri militare în cursul zilei de marți, 2 iulie. 

„Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. 

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. 

A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în <<Școala femeilor>> de Molière. În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național <<;>, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – <<Gaiţele>> de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – <<Troienele>>, Doica – <<Medeea>> de Seneca în <<Trilogia antică>>, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – <<Iolul şi Ion Anapoda>> de Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – <<Micul infern>> de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013)”, au anunțat reprezentanții TNB, pe pagina de Facebook.

La Cimitirul Bellu Catolic au fost înhumați și alți artiști celebri, printre care: Adrian Pintea, Rona Hartner sau cântărețul italian Florin Bogardo.

Soțul Andrei Ionescu, de neconsolat! „Săraca, nici nu mă mai recunoștea”

Starea ei de sănătate a Ilenei Stana Ionescu s-a înrăutățit în ultima perioadă, după ce actrița suferise două comoții cerebrale. 

Soțul ei este de neconsolat! Actorul Andrei Ionescu, în vârstă de 96 de ani, a vorbit despre ultimele clipe din viața soției sale. 

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea”, a mărturisit Andrei Ionescu, pentru Click!

Actrița, în vârstă de 87 de ani, se retrăsese din viața publică de peste cinci ani, după o carieră de șase decenii în teatru.

Cine a fost Ileana Stana Ionescu? Actrița avea origini italiene, după mamă

Ileana Stana Ionescu s-a născut la 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, județul Hunedoara. După mamă, actrița avea origini italiene. La vârsta de doar șase ani, actrița și-a pierdut tatăl în Al Doilea Război Mondial. 

A debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor de Molière”.

De-a lungul impresionantei cariere artistice, a avut sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme şi producţii TV, nenumărate personaje interpretate pentru Teatrul Naţional Radiofonic.

A jucat roluri importante, printre care se numără și: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013), „Las Fierbinți” ,(2012) – serial TV – mama primarului.

În 2019, Ileana Stana Ionescu a primit premiul pentru întreaga activitate la Gala GOPO.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191