Noi reguli pentru produsele afumate. Ce vor trebui să respecte producătorii

Noi reguli pentru produsele afumate. Ce vor trebui să respecte producătorii

Comisia Europeană a adoptat noi reglementări care interzic utilizarea aromelor artificiale de fum în procesul de afumare a brânzeturilor, cărnii și peștelui, începând cu data de 20 august. Decizia vine după ce experții au constatat că aceste arome conțin substanțe chimice toxice care pot afecta negativ sănătatea consumatorilor. Producătorii care folosesc aceste arome artificiale au timp până pe 1 iulie 2029 pentru a-și modifica rețetele și a se conforma noilor reguli.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În România, în localitatea Fundata din județul Brașov, gospodarii continuă să folosească metode tradiționale de afumare. Aceștia utilizează afumători din lemn și tablă pentru a afuma produse precum carne, slănină, cârnați și brânzeturi, prin arderea de lemn și rumeguș. Afumarea tradițională ajută la conservarea produselor și le protejează de microorganisme dăunătoare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Noile norme reflectă preocupările privind impactul potențial al substanțelor chimice din aromele artificiale asupra sănătății publice.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191