Scandal de proportii: Cristian Apostol, vicele CJ Prahova, prins cu noi ilegalitati. Cum a platit din banii judetului o „cheltuiala personala”

Scandal de proportii: Cristian Apostol, vicele CJ Prahova, prins cu noi ilegalitati. Cum a platit din banii judetului o „cheltuiala personala”

A izbucnit un nou scandal politic major, avandu-l in centrul atentiei pe nimeni altul decat vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Apostol. Acesta este acuzat de comiterea unei incalcari grave a legii prin folosirea functiei sale in interes personal, intr-un caz evident de conflict de interese.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Totul a iesit la iveala dupa ce s-a descoperit cum Consiliul Judetean Prahova, sub conducerea lui Apostol, a aprobat o sponsorizare de 40.000 de lei (aproximativ 8.000 de euro) catre o asociatie sportiva din Paulesti.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Fondurile au fost destinate participarii a doi sportivi la competitii internationale, acoperind costurile de deplasare, cazare si masa. Pana aici, nimic neobisnuit, insa detaliile care au iesit la suprafata demonstreaza un caz evident de abuz de putere.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Unul dintre cei doi sportivi beneficiari ai acestei sponsorizari este nimeni altul decat fiul lui Cristian Apostol. Da, ati citit bine. Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova a folosit fonduri publice pentru a finanta participarea propriului sau copil la evenimente sportive internationale. Pana si racheta de tenis si rucsacul tanarului Apostol au fost cumparate din bani publici!

Aceasta este definitia pura a unui conflict de interese penal si un exemplu flagrant de abuz de functie.

Mai grav este faptul ca asociatia sportiva „S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis” din Paulesti a solicitat fonduri doar pentru doi sportivi, unul dintre acestia fiind chiar fiul lui Apostol. Este evident ca banii publici au fost directionati in mod preferential si ilegal catre copilul unui demnitar local, in loc sa fie folositi in mod corect si transparent.

Corect din punct de vedere legal si moral ar fi fost ca fondurile Consiliului Judetean sa fie utilizate exclusiv pentru celalalt sportiv, in timp ce costurile aferente deplasarii, cazarii, mesei si echipamentului sportiv ale tanarului Apostol (aproximativ 11.000 de lei) sa fie acoperite din buzunarul propriu al familiei. Este de neinteles cum un sef de judet nu isi poate permite sa achite 2000 de euro din buzunarul personal pentru a sustine activitatile sportive ale propriului copil!

De asemenea, apar suspiciuni ca manevra lui Cristian Apostol ar putea avea legaturi stranse cu primarul comunei Paulesti, Sandu Tudor, care ar fi complice in acest „aranjament” ilegal.

Este posibil ca primarul Tudor sa fi facilitat accesul la fondurile publice destinate asociatiei sportive din localitate, inchizand ochii la conflictul de interese evident si permitand astfel ca resursele comunitatii sa fie deturnate in beneficiul personal al fiului lui Apostol.

Asteptam un raspuns de la Cristian Apostol referitor la utilizarea resurselor publice in interes personal.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191