Forțele Armate ale Ucrainei au prezentat pentru prima dată sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

Forțele Armate ale Ucrainei au prezentat pentru prima dată sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

Armata ucraineană a oferit pentru prima dată o privire de ansamblu asupra noului sistem Skynex în acțiune, prezentând operarea de la distanță, capacitățile radar și muniția sa devastatoare, scrie Defense Express. Demonstrația sistemului te face să te gândești la o tehnologie militară din secolul următor.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În ciuda faptului că Ucraina a primit primele sale sisteme de apărare antiaeriană Skynex de la Rheinmetall în aprilie 2023, livrările de baterii complete continuând până în primăvara anului 2024, utilizarea lor operațională de către forțele armate a rămas nedeclarată până de curând.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Comandamentul aerian de vest a publicat acum imagini de la exercițiile de antrenament și operațiunile de luptă ucrainene de apărare aeriană, prezentând sistemul în acțiune.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Videoclipul dezvăluie diverse aspecte operaționale, inclusiv rata mare de tragere a sistemului, de de cartușe pe minut, detonarea în aer a muniției AHEAD de 35 mm, utilizarea sistemelor avansate de control al focului și procedurile echipajului, cum ar fi reîncărcarea.

Performanțe

Este de remarcat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei utilizează sistemul Skynex ca platformă staționară. Această configurație, concepută pentru a proteja ținte punctuale specifice, simplifică întreținerea șasiului, deoarece acesta este necesar doar pentru transport și nu pentru a rezista solicitărilor de tragere.

Videoclipul demonstrează, de asemenea, procesul de reîncărcare, în care sunt încărcate clipuri care conțin șapte cartușe de 35×228 mm. Aceste cartușe, care cântăresc 1,7 kg fiecare (cu o greutate a proiectilului de 750 de grame), au o viteză inițială de 1 050 m/s (3 780 km/h) și pot atinge o rază maximă de acțiune de 5 km în doar 8,2 secunde. Dacă un proiectil nu își atinge ținta, se activează automat un mecanism de autodistrugere.

Caracteristica cheie a sistemului Skynex constă în detonarea sa programabilă. Fiecare cartuș lansează 152 de elemente de tungsten, fiecare cântărind 3,3 grame, creând un nor de fragmente în imediata apropiere a țintei.

Urmărirea automată a țintei

Videoclipul evidențiază în continuare capacitatea de urmărire automată a țintei a sistemului Skynex, care este gestionată de un sistem electro-optic integrat cu un radar. În plus, sistemul utilizează radarul de supraveghere X-TAR3D, capabil să detecteze ținte aflate la o distanță de până la 50 km. Imaginile dezvăluie, de asemenea, că unitatea de tragere Skynex este un modul de luptă fără pilot, operat de la distanță de la un post de comandă separat.

Merită menționat faptul că sistemul Skynex este o evoluție a sistemului Skyranger, menit să devină o piatră de temelie a apărării aeriene în mai multe țări ale UE. Acest sistem extrem de versatil suportă o gamă largă de calibre, de la 30 mm la 35 mm, și poate fi modernizat cu rachete de apărare aeriană precum Iris-T, AIM-9X sau Stinger.

Platforma poate fi, de asemenea, montată pe diverse vehicule blindate, cum ar fi Boxer 8×8 sau Pandur Evo 6×6, și dispune de sisteme de țintire radar și optice adaptabile.

Skynex este fabricat în Germania la Rheinmetall.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191