A avut Loredana Groza o relație cu actorul Ion Caramitru? „Ziceau că sunt amanta lui. Eram foarte rușinată”

A avut Loredana Groza o relație cu actorul Ion Caramitru? „Ziceau că sunt amanta lui. Eram foarte rușinată”

Loredana Groza avea doar 18 ani în 1988, atunci când s-a lansat piesa care a și făcut-o celebră, „Bună seara, iubite!”. Toată lumea s-a întrebat atunci dacă tânăra Lori ar fi fost implicată într-o poveste de dragoste cu marele actor Ion Caramitru, care recita magistral versurile piesei de pe buzele tuturor, la acel moment. Cântăreața a făcut abia acum lumină! 

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Melodia „Bună seara, iubite!”, compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu, a fost lansată în 1988, de Loredana Groza, cu participarea marelui actor Ion Caramitru.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Piesa a fost un șlagăr al anilor ‘80 și au apărut imediat zvonuri că Lori, în vârstă atunci de doar 18 ani, ar fi avut o relație amoroasă cu șarmantul și talentatul actor. 

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Loredana Groza: „Toată lumea mă întreba dacă e amantul meu”

Prezentă în podcastul lui Mihai Morar, Loredana Groza (52 de ani) a spus lucrurilor pe nume, lămurind zvonurile create la acea vreme. 

„Am tras 100 duble atunci în studioul lui Adrian Enescu și, la un moment dat,  am început să plâng, eram, pur și simplu, epuizată! Și atunci am dat-o cel mai bine: mi-au zis gata, acum e bine!

Eu cu Caramitru nu m-am văzut, nici nu ne-am cunoscut vreo doi-trei ani de zile. Piesa era deja ca o rugăciune, ca un imn, era pe buzele tuturor și toată lumea mă întreba dacă e amantul meu, spuneau că a divorțat pentru mine, aveam deja vreo trei copiii cu el!

La vremea respectivă nu exista social media, așa ca era gura șanțului mai puternică decât orice gură.

Eram foarte rușinată pe atunci pentru că trăiam într-o Românie comunistă și lucrurile alea mă afectau. Nu eram antrenată să mă detașez de lucrurile astea, așa cum sunt acum. Era frustrant mai ales pentru părinții mei”, a povestit solista, lămurind zvonurile privind o presupusă relație amoroasă cu marele actor. 

Când l-a cunoscut Lori, de fapt, pe Ion Caramitru

Loredana a dezvăluit cum a fost momentul întâlnirii cu marele actor. 

„Într-o vară, aveam sold out la Sala Polivalenta și cred că aveam trei show-uri pe zi. Am început să cânt <<Buna seara, iubite!” și pe scenă apare Caramitru!

Sala…nu pot să zic ce a fost. A fost absolut șoc, eu am fost șocată total! A fost un moment uimitor pentru mine pentru că ne-am întâlnit. 

Din momentul acela, am creat o relație foarte frumoasă cu Pino, așa i se spunea lui Caramitru. Am fost împreună într-un turneu în tot Ardealul cu el. 

S-a dovedit un om extraordinar și un artist desăvârșit. Atunci când l-am văzut la televizor, la Revoluție, am rămas șocată! Am zis: nu se poate! În sfârșit, suntem la putere! Ura!”, a mai spus Loredana. 

Ion Caramitru a dat-o în judecată pe Loredana Groza

„Bună seara, iubite!”, piesă interpretată de Loredana Groza, cu contribuția actorului Ion Caramitru, s-a vândut în peste un milion de exemplare, la sfârșitul anilor 1980. 

Piesa compozitorului Adrian Enescu a fost lansată în anul 1988, atunci când Loredana avea doar 18 ani, și a fost un șlagăr al acelor vremuri, fiind pe buzele tuturor.

Piesa a fost interzisă, însă, timp şase luni, din cauza versurilor şocante, puternice, prea directe pentru acele vremuri. Pe de altă parte, melodia a avut parte şi de recunoaştere internaţională, Asociaţia Posturilor de Radio din Europa premiindu-l pe Adrian Enescu.

În 2009 însă, marele actor Ion Caramitru a dat-o în judecată pe Loredana Groza, acuzând-o  că a pus piesa respectivă pe un album, fără să-i ceară acordul. De altfel, actorul avea să și câștige, într-un final, procesul cu artista, primind și daune morale în valoare de de lei.

În 2014, compozitorul Adrian Enescu i-a interzis și el Loredanei să-i mai cânte piesa. 

„Loredana cântă în continuare, deşi eu i-am interzis”, a declarat Adrian Enescu, într-un interviu pentru „ Adevărul”. 

„Cum i-aţi interzis?”, a întrebat reporterul. 

„Simplu: <<Nu mai cânta!>> Nu mai doream să am de-a face cu acest personaj. Punct!”, a răspuns compozitorul, care s-a stins din viață în anul 2016.

Ulterior, artista a cântat piesa în memoria lui Adrian Enescu. La moartea marelui actor, Ion Caramitru, care s-a stins din viață în 2021, la vârsta de 79 de ani, artista a postat un mesaj de „adio” pentru marele actor, folosindu-se de versurile piesei. 

„Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer, Să-mi aduci continente de palid mister… Adio, maestre Ion Caramitru!”, a scris Lori atunci, pe pagina ei de socializare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191