A fost promulgata legea/ Repartitoarele devin OBLIGATORII

A fost promulgata legea/ Repartitoarele devin OBLIGATORII

Românii care locuiesc la bloc și nu au contoare pentru sistemele de încălzire racordate la rețelele publice de termoficare au timp până la finalul anului 2023 să își monteze repartitoarele pentru măsurarea consumului de agent termic.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

• De data aceasta, măsura nu mai poate fi amânată pentru că președintele Iohannis a promulgat legea obligativității acestor dispozitive.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

• Cu toate acestea, mulți locuitori consideră acest lucru abuziv și spun că, după montarea acestor contoare, costurile cu încălzirea s-au mărit pentru că sunt nevoiți să plătească citirea și calculul datelor.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în sistem de distribuţie orizontală este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea.

Actul normativ mai stipulează și că „pentru condominiile cu distribuţie verticală a agentului termic, în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere al costurilor, este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, respectiv repartitoarele de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit, în condiţiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalaţiei de încălzire”.

Legea promulgată de către şeful statului vizează transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor europene privind eficienţa energetică și performanţa energetică a clădirilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191