A murit Ilie Şerbănescu, economist şi fost ministru in Guvernul Victor Ciorbea

A murit Ilie Şerbănescu, economist şi fost ministru in Guvernul Victor Ciorbea

La vârsta de 81 de ani, Ilie Șerbănescu, economist și fost ministru al reformei în guvernul lui Victor Ciorbea, a încetat din viață după o perioadă îndelungată de suferință.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

 

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina, pe pagina ei de Facebook, conform realitatea.net.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

 

George Simion, liderul partidului AUR, a comentat și el: „România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a spus Simion.

 

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă din 1976. Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale“ a rămas singura perspectivă, pe aceeași temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

 

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), “România, o colonie la periferia Europei“, 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România,“ 2018.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191