A murit Natașa Raab! Marea actriță avea 70 de ani și suferea de o boală cumplită

A murit Natașa Raab! Marea actriță avea 70 de ani și suferea de o boală cumplită

Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. Îndrăgita „Coana Chiva” suferea de o boală incurabilă, care i-a făcut ultimii ani din viață un calvar.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

În anul 2020, actrița a fost diagnosticată cu o boală gravă, și anume Parkinson Atipic. Tot atunci, a decis să se retragă de pe micile ecrane și să se axeze pe propria sănătate.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Natașa Raab fusese diagnosticată cu Parkinson în urmă cu doi ani, iar boala a avansat, din păcate, foarte rapid. 

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Emblematica actriță a realizat unul dintre puţinele roluri emblematice în publicitatea de televiziune, Coana Chiva, pentru brandul de lactate Covalact, pentru care a filmat mai multe reclame TV în ultimii ani. Cel mai recent spot a fost promovat acum patru luni. 

Deși la TV și în reclame apărea cu zâmbetul pe buze, actrița ascundea foarte bine problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului și care, până la urmă, i-au adus moartea.

„Nu sunt mai bine, nu mai pot merge deloc, stau numai pat. Îmi tremură picioarele, nu mai am stabilitate, vorbesc foarte greu. Le urez tuturor „Paște liniștit!”, a declarat actrița, în cadrul interviului dat acum un an și jumătate.

Nu mai putea să se deplaseze

Prietena ei, Viki s-a oferit atunci să o ajute și i-a sugerat să se mute în locuința ei. Se pare că situația Natașei Raab s-a înrăutățit începând cu anul trecut, iar de atunci n-a mai putut merge singură, fiind nevoită să stea la pat. 

„Natașa nu poate merge, nu-și controlează mersul, dar mănâncă singură, iar mintea îi merge. Uneori vorbește mai greu, alteori e mai bine. Este și profesoară de dicție, așa că singură își face exercițiile de vorbire. Acum ne aflăm la mine la țară, am luat-o din casa ei din Craiova, aici vom petrece Paștele.

Acolo era mai greu, aici mă mai ajută soțul meu. Natașa ia cam 5 medicamente zilnic, după ce a fost diagnosticată cu Parkinson atipic, boală care evoluează încet. Are și un cărucior medical, cu care se deplasează, dar și un pat medical, adaptat nevoilor dânsei. S-a descurcat singură, până anul trecut, dar, în timp, n-a mai putut merge, trebuie susținută.

Intern, este însă bine cu analizele, doar mici probleme cu tensiunea. Vrea ca lumea să o rețină frumoasă, așa cum era când juca în filme.”, a dezvăluit, la momentul respectiv, doamna Viki.

Natașa Rabb era în stare critică

Anul acesta, starea ei a devenit critică. „Nu poate deloc să mai meargă, nu mai vorbește și nici nu mai mănâncă singură. Scoate cuvinte din când în când, mai leagă fraze, dar fără o logică anume.

Se află într-o clinică privată care se ocupă de pacienți cu această boală. Din păcate, pacienții care suferă de Parkinson au nevoie de îngrijiri speciale 24 din 24 de ore, este foarte greu ca cineva să aibă grijă acasă de un bolnav.

Este vizitată de prietena ei cea mai bună, însă, în rest, nu vrea să fie văzută așa. Natașa își dorește să fie ținută minte așa cum era înainte: splendidă, fină, veselă, mereu elegantă”, mărturiseau apropiați ai actriței, în primăvara acestui an, pentru

Natașa Raab l-a avut alături pe medicul Val Guțul. Cei doi au fost împreună 38 de ani. O boală nemiloasă, însă, i l-a răpit fulgerător, la vârsta de 66 de ani. Medicul decedase din cauza cancerului la vezică.

Nataşa Raab a realizat multe roluri de-a lungul carierei, atât pentru serialele TV – precum „Lumini şi umbre” (1981-1982), „La urgenţă” (2006), „Inimă de ţigan” (2007) sau „Regina” (2008), cât şi în filme – precum „Amen” (2002), „Păcală se întoarce” (2006), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011, care i-a adus şi o nominalizare pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Premiile Gopo) sau „Poziţia copilului” (2013).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191