Aceasta este cea mai rară pisică din lume. Poate fi dresată la fel ca un câine și puțini români au auzit de ea

Aceasta este cea mai rară pisică din lume. Poate fi dresată la fel ca un câine și puțini români au auzit de ea

Potrivit estimărilor, aproape jumătate din populația țării noastre are măcar un animal de companie, iar opțiunile favorite ale românilor sunt, de departe, pisicile și câinii. Însă, câți dintre noi se pot mândri că au acasă cea mai rară felină domestică de pe glob? Este vorba despre pisica Sokoke!

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Este estimat că undeva în jur de jumătate dintre români au acasă un animal de companie, iar alegerile cele mai populare rămân câinii și pisicile. Desigur, fiind vorba de un număr atât de mare de doritori, a devenit foarte simplu în țara noastră să putem găsi cele mai scumpe și apreciate rase, la un simplu click distanță. Însă, câți români se pot mândri că au acasă cea mai rară specie de pisică domestică de pe întreg globul?

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Pisica Sokoke este originară din Kenya, unde localnicii îi asemănau modelele de pe blană cu scoarța copacilor. Această specie tigrată are blana maro, iar fiecare fir de păr are cel puțin două nuanțe de culoare, potrivit celor de la Sokoke au o talie medie, iar experții spun că au o speranță de viață destul de ridicată, față de alte specii de pisici!

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Dacă sunteți o persoană cu un stil de viață activ, Sokoke poate fi un companion perfect! Acestea sunt adesea plimbate în lesă de către stăpânii lor, deoarece sunt printre cele mai energetice pisici de pe glob. Ele vor petrece majoritatea zilei alergând și jucându-se. De asemenea, pisicile din această rasă sunt extrem de sociale, vrând să petreacă cât mai mult timp alături de oameni. Experții spun că, din acest punct de vedere, ele sunt destul de asemănătoare câinilor.

Și poate că veți fi surprinși să aflați că aceste pisici pot fi dresate la fel precum un câine! Sunt îndeajuns de inteligente pentru a învăța orice comandă le dați! Sokoke sunt ușor de întreținut, blana lor fiind îndeajuns de scurtă pentru a nu avea nevoie de mai mult de o singură ședință pe săptămână de pieptănat.

Această rasă a dispărut aproape complet în sălbăticie, iar astăzi este considerată cea mai rară pisică domestică de pe glob.  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191