Acțiune-fulger a Poliției, în Prahova. 154 de şoferi au suflat în „drugtest” si etilotest

Acțiune-fulger a Poliției, în Prahova. 154 de şoferi au suflat în „drugtest” si etilotest

*_UPDATE/210 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri_*

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune, pe raza localității Ciorani, dar si pe drumurile naționale din județ, care a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

În cadrul activităților, s-a acționat preponderent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și pe indisciplina pietonilor și bicicliștilor.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Astfel, au fost aplicate 210 sancțiuni contravenționale, dintre care 40 au fost aplicate pietonilor și 28 bicicliștilor.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 56.000 de lei.

În cadrul activităților au fost legitimate 350 de persoane, au fost controlate 320 de autoturisme și au fost efectuate 154 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În acest context, au fost reținute 12 permise de conducere, 8 dintre acestea pentru neacordare prioritate pietonilor.

Totodată, au fost retrase și 6 certificate de înmatriculare.

*_Recomandările polițiștilor pentru participanții la trafic sunt:_*

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191