Actul pe care administratorul de bloc nu are voie să îl ceară locatarilor. Legea interzice acest lucru

Actul pe care administratorul de bloc nu are voie să îl ceară locatarilor. Legea interzice acest lucru

Există un document anume pe care mai toți administratorii de bloc din țara noatră îl cer locatarilor, pentru cartea de imobil. Cu toate acestea, doar foarte puțini dintre noi știu că, în realitate, asociațiile de locatari nu au voie să ne ceară acest act! Mai exact, este vorba despre copia de pe buletin!

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Probabil că fiecare dintre noi am sesizat deja că există un document anume pe care mai toți administratorii de bloc din țara noatră îl vor cere, pentru cartea de imobil. Cu toate acestea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că aceștia nu au dreptul să ceară acte de acest gen!

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Doar foarte puțini dintre noi știu că, în realitate, este împotriva legii să ni se ceară acte de tipul copiei de pe buletin, indiferent de motivația oferită!

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Mai precis, motivul pentru care nu este permis administratorilor să ne ceară acest act este faptul că trebuie să se conformeze Regulamentului european privind protecția datelor (deja faimosul GDPR). De asemenea, mai există și controale ale Autorității de Protecția Datelor (ANSPDCP), care obligă administratorii să prelucreze numai datele personale strict necesare.

Nu mulți dintre români știu acest lucru, dar cei de la ANSPDCP au publicat un ghid pentru asociațiile de proprietari, care menționează faptul că acestea nu trebuie să cear copii ale documentelor locatarilor din bloc.

„În ceea ce privește înscrierea persoanelor în cartea de imobil, art. 94 din Norme prevede că aceasta se face în baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, în baza certificatului de naştere.

Pentru înscrierea persoanelor în cartea de imobil nu pot fi solicitate fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate, normele stabilind că acestea pot fi doar verificate vizual pentru conformitate”, este menționat în ghid, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, controalele efectuate de către cei de la ANSPDCP au descoperit că o problemă recurentă de-a lungul țării este faptul că asociațiile de locatari continuă să ceară copii ale documentelor locatarilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191