Adevărata casă a „Frumoasei din Pădurea Adormită”. Unde se află locul de poveste

Adevărata casă a „Frumoasei din Pădurea Adormită”. Unde se află locul de poveste

Este unul din cele mai vizitate şi mai celebre monumente din Germania, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. A devenit simbol al ţării şi sursa de inspiraţie a lui Disney pentru o serie de opere de ficțiune, inclusiv pentru castelul „Frumoasei din Pădurea Adormită” și cel al „Cenușăresei”. De asemenea, a fost inclus ca propunere pe lista „Cele 7 noi minuni ale lumii”. Este voba despre Castelul Neuschwanstein.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Situat în sud-vestul Bavariei, Germania, pe un deal deasupra satului Hohenschwangau, în apropiere de Füssen, Castelul Neuschwanstein a fost construit de regele Ludovic al II-lea al Bavariei, ca loc de retragere și ca omagiu adus lui Richard Wagner, între 1869 si 1886. Mai toate camerele castelului au pereții pictați cu personaje din operele lui Wagner, compozitorul folosindu-se și el de legendele germane în creațiile sale.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Aproximativ milioane de blocuri de piatră au fost folosite în construcția acestuia. Designul este, de asemenea, unic și impresionant. Castelul are o sală de tron, o sală de bal, o bibliotecă, o sală de muzică și camere decorate în stil gotic și renascentist. Dormitorul regelui este cea mai somptuoasă cameră din palat. Acesta are un pat masiv cu baldachin, un șemineu din marmură și o serie de picturi și tapiserii.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În mod ironic, singurul lucru care lipsește de la Neuschwanstein este un tron, singura piesă de mobilier care nu a ajuns niciodată la castel. Sala tronului este acoperită cu picturi și frunze de aur, însă tronul lipsește, relatează  

Construcția Castelului Neuschwanstein s-a dovedit cu mult peste bugetul inițial al lui Ludwig al II-lea, iar acesta a fost obligat să ia împrumuturi pentru a-și continua și termina proiectul. Costurile s-au ridicat la de mărci până la moartea regelui, estimarea inițială fiind de milioane de mărci.

Totodată, din nefericire, Ludovic al II-lea nu a putut să-şi vadă opera complet terminată. Pe 13 iulie 1886, regele făcea o plimbare în jurul castelului, în compania psihiatrului său. S-a întâmplat însă un lucru straniu: amândoi au fost găsiţi înecaţi în lac, generând suspiciuni cu privire la modul în care au murit.

Castelul Neuschwanstein nu este doar una dintre cele mai populare atracții turistice din Germania, ci și una dintre cele mai populare atracții turistice din lume. În fiecare an, milioane de persoane vizitează „castelul de basm al regelui”. Numele Neuschwanstein se poate traduce ca „noua lebădă de piatră”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191