ADEVARATUL PERICOL: CONSUMUL DE DROGURI IN SCOLI – Deputata Laura Vicol: “Nu cu multe luni in urma, propuneam un proiect menit sa previna traficul si consumul de droguri in scoli

ADEVARATUL PERICOL: CONSUMUL DE DROGURI IN SCOLI – Deputata Laura Vicol: “Nu cu multe luni in urma, propuneam un proiect menit sa previna traficul si consumul de droguri in scoli

Una dintre masurile urgente care trebuie luate pentru stoparea traficului si consumului de droguri, flagel care a explodat in Romania, vizeaza stoparea patrunderii stupefiantelor in scoli. Ideea este readusa in discutie de deputata PSD Laura Vicol (foto), presedinta Comisiei juridice din Camera Deputatilor.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni seara, 28 august 2023, Vicol aminteste ca a propus deja, in urma cu cateva luni, impreuna cu alti colegi de-ai sai din Parlament, un proiect de lege pentru prevenirea traficului si consumului de droguri in scoli. Intre timp, o masura similara a fost expusa si de ministrul de Interne Catalin Predoiu, insa abia dupa tragedia petrecuta in localitatea 2 Mai, cand un tanar aflat sub influenta stupefiantelor a intrat in plin cu masina intr-un grup de oameni aflati pe marginea drumului, ucigand doua persoane. De altfel, Laura Vicol subliniaza ca din nou a fost nevoie de producerea unei tragedii pentru a se relua discutiile privind implementarea unor masuri de preventie.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Redam postarea deputatei PSD Laura Vicol:

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

“Nu cu multe luni in urma, propuneam alaturi de mai multi dintre colegii parlamentari, un proiect menit sa previna traficul si consumul de droguri in scoli. Astazi, vad ca si ministrul de Interne imbratiseaza o astfel de idee. Poate asa vom ajunge la un numitor comun si parlamentarii se vor ralia in spatele unui astfel de proiect.

Regret enorm insa ca este nevoie de tragedii pentru a accepta ca preventia, chiar si cu masuri care unora le pot parea excesive, desi nu sunt, este oricand mai buna decat identificarea de solutii doar dupa ce vietile unor familii sunt distruse pentru totdeauna.

Traficul si consumul de droguri reprezinta un flagel, o boala care se raspandeste si ii cuprinde pe cei mai vulnerabili dintre noi. Multi tineri cad in aceasta capcana si nu mai reusesc sa iasa din ea. Iar consecintele….

Pentru a combate aceasta boala este nevoie de implicarea institutiilor, de la MAI, la Ministerul Educatiei si cel Sanatatii, de suportul organizatiilor civice cu experienta pe aceasta zona, de personal de specialitate, dar si de voluntari, chiar din randul fostilor consumatori, oameni care inteleg foarte bine procesele prin care cei prinsi in aceasta capcana trec.

Nu e loc si timp de orgolii. Avem nevoie de dialog, de minti clare si de multa vointa. Fiecare om din tara asta vrea sa isi vada copiii crescand intr-o societate cat mai sigura. Temerilor din prezent, acumulate in cascada, le putem raspunde doar cu un stat puternic, cu institutii intarite si care isi fac treaba, sau nu le vom raspunde deloc”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191