Adevărul despre femeile cu care s-a iubit Ștefan cel Mare. Cine au fost cele două amante care i-au dat viața peste cap

Adevărul despre femeile cu care s-a iubit Ștefan cel Mare. Cine au fost cele două amante care i-au dat viața peste cap

Ștefan al III-lea Mușat – sau Ștefan cel Mare așa cum este cunoscut în istoria românilor – a fost unul dintre cei mai importanți, longevivi și puternici voievozi români medievali.  Dincolo de realizările sale militare și administrative, Ștefan cel Mare s-a ales cu faima de fustangiu. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ștefan cel Mare, a avut trei soții, a rămas văduv de două ori, și a avut un singur copil din flori. De asemenea, voievodul a avut și două amante.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Evdochia, prima soție a voievodului

Prima soția a lui Ștefan cel Mare a fost Evdochia. Căsătoria dintre cei doi s-a petrecut în vara lui 1463.  Evdochia era fiica lui Alexandru de Kiev, văr primar cu regele Poloniei, Cazimir al IV lea. Din nefericire, căsnicia  a durat doar patru ani, fiindcă Evdochia a murit. Nu se cunosc cu exactitate cauzele, însă cel mai probabil din motive medicale. Cu ea, Ștefan cel Mare a avut doi copii, pe Alexandru și Olena. 

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Cea de-a doua soție a lui Ștefan cel Mare: Maria de Mangop

Cea de-a doua soție a voievodului a fost Maria de Mangop. Ștefan s-a căsătorit cu Maria de Mangop în anul 1472, la vârsta de aproape 40 de ani. Au avut doi fii, Ilie și Bogdan. Din păcate, nici căsnicia cu Maria de Mangop nu a durat prea mult, aceasta murind după cinci ani de căsătorie. Se spune că aceasta a murit de supărare, după ce Ștefan s-a îndrăgostit de Maria Voichița, alături de care se afișa la curte. 

Maria Voichița, marea iubire a voievodului

Marea iubire a voievodului moldovean a fost însă cea de-a treia și ultima sa soție, Maria Voichița. Maria era cu 25 de ani mai mică decât Ștefan cel Mare și i-ar fi sucit mințile voievodului pe când avea numai 16 ani. 

Maria Voichița a ajuns la Suceava ca prizonieră. Se spune că Maria Voichița era de o frumusețe aparte. Ba chiar se spune că Maria Voichița a devenit amanta lui Ștefan cel Mare, timp de patru ani. După moartea Maria de Mangop, și anul de doliu cuvenit, Ștefan cel Mare s-a căsătorit cu Maria Voichița.

Singurul bastard cert, Petru Rareș

Unele legende spun că Ștefan a avut câțiva bastarzi apăruți în urma relațiilor extraconjugale. Chiar despre primul fiu, Alexandru, se spune că era făcut cu o oarecare Marușca, în afara căsniciei cu Evdochia de Kiev

Voievodul a avut și două aventuri

în cronicile medievale stă scris că domnitorul ar fi avut două aventuri. Una cu o anume Călţuna din Brăila, iar alta cu o pescăriţă, Maria Rareș din Hârlău, cunoscută în istorie și sub numele de „Răreșoaia”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191