Adio, camparea în Valea Cerbului sau la Padina! Vezi cât e amenda dacă pui rulota în loc nepermis

Adio, camparea în Valea Cerbului sau la Padina! Vezi cât e amenda dacă pui rulota în loc nepermis

Concediile la căsuţe, cu cortul sau cu rulota sunt ideale pentru iubitorii muntelui, dar şi pentru familiile de pensionari „de la oraş” care încuiau apartamentele şi stăteau toată vara la răcoare. Dar iată că fotografiile în care Platoul Padina din Munţii Bucegi era plin de rulote şi corturi au devenit istorie.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Masă improvizată dintr-un copac, scaune făcute din buşteni. Aragazul este înlocuit de grătar, iar balconul de o mică terasă amenajată. Aşa arăta renumitul cartier al rulotelor, de pe Valea Cerbului din Buşteni.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Sute de rulote veneau aici, din toate colţurile ţării. “Am adus rulota, aer curat, un spriţ. Venim aici de 10-12 ani. E a doua casă a noastră, e un loc aparte, pe sufletul nostru. E altceva. Libertate. Avem tot ce ne trebuie. Cinci stele”, ne povestea acum câţiva ani un pensionar din Bucureşti.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Dar „oraşul rulotiştilor” a devenit încet-încet istorie. Decizia administraţiei locale de a interzice camparea pe termen lung a rulotelor, dar şi invazia urşilor gunoieri i-a îndepărtat pe vechii „chiriaşi”.

Administraţia Parcului Natural Bucegi spune că acest lucru nu mai e posibil. Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge şi la de lei.

Zonele „tradiţionale“ de campare şi de aprindere a grătarelor din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc., nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (primării, Garda de Mediu, Jandarmerie) fac acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.

Acum, dacă vrei să vii în zonă, poţi alege campingurile special amenajate din Dâmboviţa. Chiar la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci, Campingul Zănoaga din Dâmboviţa este un astfel de loc, informează Catalogat la două stele, Campingul Zănoaga pune la dispoziţie 14 căsuţe, dar sunt bineveniţi şi turiştii care vin cu rulota sau cortul. Locurile de campare au acces la grupurile sanitare şi posibilitatea de racordare la reţeaua de energie electrică.

Căsuţele au câte 2 locuri, locuri de ­campare pentru cort/rulotă, grup sanitar la comun, duşuri cu apă caldă, foişoare, grătar amenajat, ceaun, frigidere, loc de joacă pentru copii.

Tarifele pentru lunile iunie, iulie, august sunt de 120 lei/căsuţa/noapte, 150 lei/campare ­rulota/noapte, 70 lei/campare cort 3-4 per­soane/noapte, 60 lei/ cam­pare cort 1-2 persoane/noapte, 50 lei/noapte/alte ser­vicii (cort, rulotă), 50 lei-taxă grătar (cu excepţia celor cazaţi) sau lei/ în­chiriere integral ­Camping Zănoaga/noapte.

Zona e liniştită, propice jocului în aer liber sau drumeţiilor în alte puncte turistice din zonă. Principalele obiective turistice din zonă sunt Cheile Zănoagei, Lacul Bolboci, Cascada 7 Izvoare, Platoul Bucegi sau Peştera Ialomiţei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191