Adolescenta dispărută în Sighetu Marmaţiei avea un jurnal secret. Fata notase în el întâlnirile cu bărbaţi sau unde se droga

Adolescenta dispărută în Sighetu Marmaţiei avea un jurnal secret. Fata notase în el întâlnirile cu bărbaţi sau unde se droga

Fata trăia o dramă care a început cu multă înainte să dispară de acasă şase zile, spun surse Observator. Într-un jurnal secret, care este acum în mânile poliţiei, copila de 13 ani îşi aşternea gândurile pe care nu avea curaj să le spună nimănui. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Maria Rohnean, reporter Obsevator: În el şi-ar fi notat, extrem de detaliat, tot ce avea pe suflet. Certurile dese cu familia, frământările, dar şi, spun surse din anchetă, detalii şocante şi indecente de la întâlnirile cu diverse persoane, unde se şi droga.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Părinţii fetei nu au comentat nimic

Părinţii fetei: Suntem încă stresaţi şi marcaţi. Sperăm să ne fie bine în curând!

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Înainte să cadă în plasa individului de 34 de ani, cunoscut in lumea virtuala cu numele „mănuşa albă”, adolescenta ar fi încercat să-şi ia viaţa de trei ori. Ultima oară, în parcul Grădina Morii din Sighet, la marginea oraşului, lângă râul Iza, loc în care s-a întâlnit şi cu agresorul, despre care se spune că a drogat-o şi a abuzat-o. Individul era acolo să ia apă de la izvor. În locuinţa socială, insalubră, în care locuia, nu avea nici măcar apă potabilă. Dus la audieri, agresorul a spus că totul s-ar fi petrecut cu acordul copilei. 

Suspect: N-am violat-o, domnule! Ea a vrut să fim împreună! Şi eu am zis că da! I-am spus să-şi continue şcoala şi să meargă mai departe!

Fata rămâne în grija asistenţilor sociali

Gabi Diaconu, psihiatru: Fata asta are nevoie de ajutor, fata asta are nevoie de asistenţă, fata asta are nevoie să-şi respună povestea şi apropo fata asta are nevoie de justiţie şi de dreptate.

Copila refuză în continuare să se întoarcă acasă. Momentan, rămâne în grija asistenţilor sociali.

Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș: Psihologii noştri o consiliază şi o să vadă care sunt motivele la baza hotărârii de a nu se întoace în familie. Probabil pe fondul neînţelegerilor familiale s-a întâmplat acest lucru. I s-a făcut o evaluare psihologică şi acum urmează să cerem o expertiză psihiatrică.

Întrebări fără răspuns

Printr-o expertiză psihologică vor trece şi părinţii. Sunt încă multe întrebări fără răspuns. Ce probleme sunt în interiorul familiei, de ce părinţii nu au vorbit despre problemele copilei şi de ce fata nu vrea să se întoarcă acasă. Şi, mai ales, cum de nu a fost găsită mai repede.

Maria Rohnean, reporter Obsevator: În Sighetu Marmaţiei, un oraş cu doar de locuitori, ineficienţa autorităţilor şi indiferenţa oamenilor au fost parcă şi mai evidente în cazul Sarei. Toată lumea a ştiut că ceva este în neregulă, dar nimeni nu a acţionat.

Lanţul slăbiciunilor au lăsat-o pe fată pradă unor indivizi fără scrupule: şcoala, Protecţia Copilului şi DIICOT-ul au eşuat în a apăra un copil. Poate că drama ei ar fi putut fi prevenită dacă în aprilie plângerea pe care mama a făcut-o la DIICOT ar fi fost luată în serios şi cercetările ar fi avansat. Atunci, contul de instagram al fetei a fost spart, iar poze indecente cu ea au fost postate într-un story. Tânărul implicat în scandal la vremea respectivă s-a mutat în Anglia imediat după incident. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191