Afacerea cu care Paul și Mirela dau lovitura în această perioadă. Un litru a ajuns să coste în jur de 25 de lei

Afacerea cu care Paul și Mirela dau lovitura în această perioadă. Un litru a ajuns să coste în jur de 25 de lei

Familia Aioanei are 11 solarii în care cultivă roşii, ardei şi alte legume româneşti. Sute de kilograme de tomate culese din sere sunt transformate în această perioadă în bulion şi suc de roşii.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Paul Aioanei – producător local: Majoritatea le vindem la piaţă, dar mai există perioade când sunt prea multe pe piaţă şi atuncea se vinde mai puţin, preţul scade şi atunci le procesăm, facem suc de roşii bulion.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Angela Bertea, reporter Observator:Drumul roșiilor din solar și până în sticlă pare scurt și simplu, însă vorbim despre multe ore de muncă şi pricepere.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Reţeta bulionului preparat în curte, pe pirostrie, e păstrată cu sfinţenie.

Mirela Aioanei – gospodină: Am pus uleiul la încins, după am pus sucul de roşii. Trebuie să stea pe foc în jur la două ore. Punem cimbru, punem un pic de busuioc, un pic de ţelină, sare după gust, mestecăm tot să nu se prindă, ăsta e secretul.

Mirela Aioanei – gospodină: Pentru bulionul de casă adăugăm gogoşarul şi ardelul kapia, timp de fierbere 3,4 ore.

Simona Stoleriu – gospodină: Reţeta nu ştiu dacă este alta mai tradiţională, mai gustoasă şi mai bună. Îl folosim la paste, tocănuri de cartofi, de mazăre, fiecare după preferinţa lui.

Un litru de suc de roşii se vinde cu 20 lei, iar unul de bulion cu 24 de lei.

Paul Aioanei – producător local: Sunt multe doamne care săptămâna asta ia 10 sticle, săptămâna viitoare mai ia 10 sticle şi îţi face cămara pentru toată iarna.

În pieţe, roşiile sunt pe alese, dar soiurile de tomate potrivite pentru a fi transformate în suc sau bulion s-au vândut de mult.

Comerciant: 8 lei kilogramul. Cine nu şi-a făcut, il cam ustură la buzunar. Au fost şi ieftine, şi 4 lei, şi 3 lei şi 5, au fost pentru toate buzunarele.

România importă peste 90% din cantitatea de roșii consumată, în special din Turcia, Olanda şi Bulgaria. Pentru fiecare sută de kilograme care intră în ţară, exportăm doar un singur kilogram. Piaţa este de multe ori suprasaturată de marfă aşa că fermierii se văd nevoiţi să arunce surplusul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191