Ai poftă de dulce, dar a început Postul Paștelui? Iată prăjitura delicioasă cu halva care se prepară rapid

Ai poftă de dulce, dar a început Postul Paștelui? Iată prăjitura delicioasă cu halva care se prepară rapid

Postul Paștelui este una dintre cele mai importante perioade din calendarul creștin ortodox și reprezintă o ocazie de reflectare, purificare și pregătire spirituală pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Însă, pe lângă aspectul spiritual, postul implică și o serie de reguli și restricții alimentare. Totuși, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un preparat dulce și super delicios! 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Prăjitura cu halva poate fi o variantă excelentă atunci când vrei să mănânci ceva dulce, dar nu vrei să renunți la post. Noi îți aratăm cum o poți face simplu și rapid.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente: 500 g făină, ½ cub drojdie, 200 g nucă, 100 g halva, 2 linguri cacao, 400 ml apă, 25 g ulei, 100 g zahăr, 1 praf de sare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Metodă de preparare:

Dizolvi drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreună cu o lingură de zahăr. Pui drojdia peste făina cernută, adaugi restul de zahăr, un praf de sare şi uleiul. Frămânţi până obţii un aluat elastic, adăugând apă dacă mai este nevoie. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi trei foi. Amesteci halvaua sfărâmată cu nuca măcinată şi cacaua şi presari peste foi. Rulezi şi aşezi foile într-o tavă rotundă. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptor până se rumenesc.”, potrivit clickpoftăbună.ro.

Postul Paștelui oferă credincioșilor oportunitatea de a se concentra asupra rugăciunii, reflectării și introspecției înaintea sărbătorii Învierii Domnului. Renunțarea la anumite alimente este considerată un act de disciplină și autocontrol, care îi ajută pe credincioși să-și îndrepte atenția către lucrurile spirituale. Renunțarea la anumite produse alimentare în timpul postului îi încurajează pe credincioși să își amintească de cei săraci și să întindă o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Această practică cultivă solidaritatea și empatia în comunitatea creștină. Renunțarea la alimentele de origine animală și la produsele procesate în timpul postului poate contribui la purificarea corpului și la regenerarea sănătății. Dieta bazată pe alimente naturale și bogate în nutrienți poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea fizică și mentală a credincioșilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191