„Ajungem să plătim şi aerul”. Primăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale. Şoferii, nemulţumiţi de tarife

„Ajungem să plătim şi aerul”. Primăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale. Şoferii, nemulţumiţi de tarife

Noile parcări sunt destinate şoferilor care nu au loc personal plătit la primărie. 

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea. 4 oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar 5 sunt răniți

În Sectorul 3 locurile de parcare cu taxă pe oră sunt marcate cu o literă şi o cifră de culoare galbenă. Aici vă puteţi lăsa maşina pana la ora 18 iar tariful este de 5 lei pe oră. Acelaşi tarif este şi la parcările pe oră din Sectorul 2, marcate cu alb. Aici vă puteţi lăsa maşina până la ora 17 pentru o taxă de 5 lei pe oră iar pe timpul nopţii tariful scade la 50 de bani pe oră. În Sectorul 6 tariful este de 4 lei pe oră si poate fi plătit direct la parcometre. Introduceţi tichetul pe care l-aţi primit la intrarea in parcare si dacă aţi stat doar jumătate de oră, plătiti jumătate de preţ. 

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

Cele mai ieftine locuri sunt în Sectorul 4: un leu sau doi pe oră, în funcţie de zonă

Doar în sectoarele 1 şi 5 nu există parcări cu ora. În 2 şi 6 sunt câteva sute, în 4 peste iar campion este sectorul 3, cu de locuri. Acolo, locurile de parcare sunt taxate la oră doar pe timp de zi. 

SONDAJ/ Sunteți de acord cu decizia Şcolii „Sf. Vasile” Ploieşti de reintroducere a uniformei pentru elevi?

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Dacă sunt persoane care au nevoie pentru perioade rezonabile, scurte de timp şi absolut necesare să parcheze în Sectorul 3 pot să facă treaba asta contra unei taxe. De ce ii punem noi să plătească taxă? Pentru a-i descuraja să parcheze.

Între 8 dimineaţa şi 6 seara, oricine poate parca gratuit, dacă are abonament fără rezervare sau, în lipsa acestuia, cu plata taxei orare.

Bărbat: Ajungem să plătim şi aerul de acum încolo. Nu e o regulă bună, ce poţi să faci? Plăteşti 5 lei la fiecare oră şi dacă stai 10 ore ce ai făcut? 

Cine nu plăteşte taxa, plăteşte amenda, până la de lei. Aceeaşi regulă este şi în Sectorul 2. Acolo, primarul se gândeşte să transforme toate parcările, inclusiv cele de reşedinţă, în parcări cu taxă orară.

Parcările de reşedinţă ar putea deven cu taxă orară

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Practic se eliberează locurile de parcare pentru rezidenţi seara, atunci cand contează, si in timpul zilei se pot incasa bani de la cei care vin în vizită. 

În Sectorul 6, pe lânga taxa de patru lei pe oră, şoferii care locuiesc acolo pot să îşi rezerve locul de parcare prin abonament. Cu 150 de lei pe lună, au un loc la dispoziţia lor de la şapte seara la 10 dimineaţa. 

Alexandru Ionescu, director Serviciul Parcări Sectorul 6: Gratuitatea este doar pentru persoanele cu dizabilităţi. Auto electrice sau hibride nu au gratuitate in utilizarea locului de parcare. 

Locuitorii Capitalei spun însă că ar fi nevoie de mai multe parcări de reşedinţă. În Bucureşti sunt puţin peste de locuri pentru mai mult de un milion o sută de mii de automobile. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191