Alarmă în Munții Maramureșului. Autoritățile române de frontieră au capturat militari ucraineni înarmați cu mitraliere Kalașnikov după ce aceștia au trecut ilegal frontiera dintre cele două țări. Aceștia au declarat că sunt grăniceri și urmăreau trei conaționali, dezertori.
PSD Prahova a început campania de strângere a semnăturilor pentru Marcel Ciolacu
Întâmplarea a avut loc în zona localității Vișeu de Sus și inițial polițiștii de frontieră au descoperit în munți trei cetățeni din Ucraina care au anunțat că au dezertat din armată. După o oră, în aceeași zonă au fost depistați de trupele Poliției de Frontieră alți trei ucraineni de data aceasta înarmați.
Soldații din Ucraina urmăreau conaționali dezertori
Toți cei șase ucraineni au fost prinși în zona cunoscută sub numele de Valea Vaserului și au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeul de Sus, pentru a fi audiați și identificați. Ucrainenii care nu erau înarmați au cerut azil în România și au fost transportați la Centrul de Refugiați din Șomcuta Mare potrivit
Cei trei ucraineni înarmați și în uniforme militare au declarat că sunt grăniceri și au încercat să-i prindă pe cei trei dezertori. Grănicerii din Ucraina au susținut că nu au avut intenția de a urmări în România fugarii dar s-au rătăcit din cauza vizibilității reduse de pe munte și au ajuns, astfel, pe teritoriul țării noastre. Militarii ucraineni urmează să fie predați autorităților din țara vecină.
Ce trebuie să știți despre Valea Vaserului
Valea Vaserului este de fapt o zonă împădurită neloită decât de muncitorii forestieri şi unde singura cale de acces o reprezintă calea ferată potrivit Calea ferată forestieră de ecartament îngust (760 mm) oferă pasionaților de excursii feroviare, si nu numai, peisaje deosebite pe un parcurs de aproximativ 50 km.
Valea Vaserului este și o destinație tot mai căutată și pentru turismul cinegetic. În funcție de sezonul de vânatoare aici se pot vâna cerbi (între 1 septembrie si 15 decembrie), mistreti între (între 1 august si 15 februarie), urs (numai cu aprobare specială) sau cocoș de munte (între 1 aprilie și 15 mai).