Alegeri locale București 2024. Sectorul 1: Tuță-36,61%, Armand-35,92%. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor

Alegeri locale București 2024. Sectorul 1: Tuță-36,61%, Armand-35,92%. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. După trei zile de scandal, blocaj și tensiuni uriașe, George Tuță, candidatul PSD-PNL a câștigat primăria cu doar aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral. La sectorul 2, unde au fost probleme similare, încă întârzie rezultatele finale ale votului de duminică.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

ACTUALIZARE : Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Având în vedere cererea formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar din partea alianţei ADU, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2858C/BEC2024, prin care a solicitat anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală nr. 1, sector 1, Bucureşti, pe considerentul că acesta suspectează o tentativă de fraudare a alegerilor în secţiile de votare/circumscripţia electorală nr. 1, sectorul 1, Bucureşti, Văzănd susţinerile petentului potrivit cărora: «mai mulţi alegători decedaţi „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianţa electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu, şi care, repetăm în lipsa unei diferenţe majore de voturi între candidaţi, au influenţat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)» Sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”, precizează BEC, în hotărârea de respingere a cererii.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi.

Clotilde Armand acuză în continuare că i-au fost scăzute voturi „din pix”.

„Într-o singură secție verificată din nou am recurepat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, a scris ea în această dimineață pe Facebook.

Pe de altă parte, Tuță a spus în repetate rânduri că numărătoarea s-a făcut corect.

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a spus el.

Pe de altă parte, la Sectorul 2 numărătoarea nu s-a încheiat. Mai sunt de numărat 3 secții de vot și se preconizează ca astăzi, în jurul prânzului, să fie încheiată situația.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191