Alertă alimentară. Toate magazinele Carrefour au retras de la vânzare un produs apreciat de români

Alertă alimentară. Toate magazinele Carrefour au retras de la vânzare un produs apreciat de români

Alertă alimentară în România. Un produs apreciat de români a fost retras de la vânzare după ce s-a constat că este infestat cu o baterie periculoasă. Produsul a fost retras din toate magazinele Carrefour, iar anunțul a fost făcut de ANSVSA pe site-ul instituției.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Somon retras de la vânzare

Lanțul de magazine Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de Ocean Fish, după ce în produs a fpst detectată prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Potrivit sursei citate, se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

„Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Recomnadări, în cazul în care produsul a fost consumat

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

O problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august. Cu același tip de problemă s-a confruntat în trecut și un alt lanț de hipermaketuri.

Listeria este o bacterie rezistentă la refrigerare (2-8ºC ) ce se poate dezvolta în multe alimente. Poate intra cu ușurință în lanțul nostru alimentar mai ales că sursele de Listeria includ omul, majoritatea animalelor, solul, vegetația și canalizările.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191