Alertă de securitate la Apple. Compania se teme că dispozitivele ar putea fi infectate cu softul de spionaj Pegasus

Alertă de securitate la Apple. Compania se teme că dispozitivele ar putea fi infectate cu softul de spionaj Pegasus

„Actualizează-ți iPhone-ul acum” este apelul lansat de Apple, care a pus la dispoziția utilizatorilor o nouă actualizare iOS pentru dispozitivele sale, pe fondul unei alerte de securitate majore. Cercetătorii de la Citizen Lab, din cadrul Universității din Toronto, au descoperit că dispozitivele Apple prezintă vulnerabilități la sistemul de operare, care au fost exploatate „în mod activ” de către softul de spionaj Pegasus.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Actualizarea are scopul de a remedia vulnerabilitățile de securitate recent descoperite în sistemul de operare, „exploatate în mod activ” pentru a instala softul de spionaj Pegasus, dezvoltat și vândut de compania israeliană NSO Group, transmite euronews.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Citizens Lab a descoperit vulnerabilitatea în timp ce „verifica dispozitivul unui angajat al unui organizații internaționale cu sediul în Washington DC”.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Citizen Lab a precizat că a împărtășit imediat descoperirea cu Apple și a sprijinit investigația derulată de companie.

Cu toate acestea, Pegasus este un program scump, utilizat de obicei pentru a urmări disidenții, jurnaliștii și adversarii politici, astfel încât utilizatorii obișnuiți nu au motive mari pentru a se teme.

În orice caz, Citizen Lab recomandă ca toți utilizatorii să își actualizeze „imediat” dispozitivele.

Pentru a instala actualizarea, deschideți Setări pe iPhone, apoi selectați General, urmat de Actualizare software. Ar trebui să vedeți acolo actualizarea software-ului iOS Atingeți pentru a începe instalarea.

Dacă nu vedeți actualizarea, reveniți la pagina General, apoi apăsați pe About (Despre) pentru a verifica numărul versiunii iOS. Dacă este , înseamnă că aveți deja actualizarea instalată. Dacă telefonul dumneavoastră folosește încă versiunea sau o versiune anterioară, repetați pașii de mai sus.

Dacă tot nu vedeți nicio actualizare, încercați să reporniți telefonul.

Dacă acest lucru nu face ca actualizarea să apară, verificați de două ori conexiunea la internet și așteptați câteva momente înainte de a încerca din nou.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191