Alertă în România: apă infestată cu Clostridium Perfringens. Bacteria este extrem de periculoasă

Alertă în România: apă infestată cu Clostridium Perfringens. Bacteria este extrem de periculoasă

O bună parte din populația României este vizată de această alertă, după ce în fluviul Dunărea a fost identificată bacteria Clostridium Perfringens. Alerta a fost dată la Brăila, acolo unde autoritățile au evaluat apa potabilă și au explicat că nu există risc pentru populație. Totuși, riscul există dacă se consumă pește din Dunăre sau dacă se consumă apă din această zonă.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Seara trecută, prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a convocat o şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gărzii de Mediu, Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila şi Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dunărea Brăila.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

„Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Împreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea:

– evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea;

– evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea;

– în cazul apariției simptomelor specifice – diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim”, a declarat prefectul judeţului Brăila.

Autorităţile din Brăila au mai anunţat că, până la acest moment, nu au fost raportate cazuri cu simptomatologie specifică, informează Antena 3.

Ce este bacteria Clostridium Perfringens

Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător.

Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium Perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree.

Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, însă în cazuri extrem de rare.

Clostridium Perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine şi cauzeaza infecţii ale rănilor. Bacteria mai produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneşte în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191