Alertă meteo: ANM anunță ploi și lapoviță în mai multe zone din țară. De când se răcește vremea în România

Alertă meteo: ANM anunță ploi și lapoviță în mai multe zone din țară. De când se răcește vremea în România

De marți, vom avea parte de ploi torențiale și grindină, mai ales în jumătatea de nord a țării. De la mijlocul săptămânii, temperaturile scad și nu se vor înregistra mai mult de 4 grade Celsius, noaptea, în depresiuni. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru perioada 6 – 19 mai. După ce trec ploile, vom avea parte de o vreme caldă, cu temperaturi medii de 26 de grade Celsius. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Ploi și lapoviță. Cel mult 4 grade Celsius în timpul nopții 

Azi temperaturile sunt mai ridicate decât normalul perioadei și pornesc de la 16 grade Celsius pe litoral ajungând la maxime de 28 de grade în zonele de câmpie. Valorile neobișnuit de ridicate vin însoțite de ploi, tunete și fulgere la munte și în centrul, nordul și estul țării.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Cantitățile de apă vor fi de peste 20 l/mp și vor fi condiții de grindină, anunță meteorologii. În zilele următoare vremea se va menține instabilă. Marți, ploile torențiale și fenomenele electrice și grindina vor acoperi jumătatea nordică a țării. Vor fi maxime de 30 de grade. La mijlocul săptămânii temperaturile vor scădea și maximele termice nu vor trece de 22 de grade Celsius. Precipitațiile se vor extinde în toate zonele, iar la altitudini mari va fi lapoviță. În depresiuni vor fi cel mult 4 grade Celsius în timpul nopții.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

De când vin furtunile

În București, astăzi, se înregistrează 26 de grade Celsius, este senin și vântul suflă moderat. De miercuri, vremea se schimbă radical, revin furtunile și se răcește simțitor. La mijlocul săptămânii vor fi cel mult 18 grade Celsius, iar noaptea temperaturile vor scădea și va ploua. În noaptea de joi spre vineri, în București vor fi maxime de 7 grade Celsius.

Cum va fi vremea între 6 – 19 mai, în Banat 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Banat, vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 şi 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de de grade.

Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general de grade, cu valori uşor mai ridicate după jumătatea lunii. Vor fi ploi pe arii relativ extinse în zilele de 9 şi 10 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Vremea în Crișana, în perioada 6 – 19 mai

În Crişana, vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne de de grade, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 19 şi 22 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoza se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general cuprinsă între 9 şi 12 grade. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Ce temperaturi se vor înregistra în Transilvania între 6 și 19 mai 

În Transilvania, în primele două zile din interval (6 şi 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de de grade, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 şi 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 şi 18 grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Vremea în Maramureș, în perioada 6 – 19 mai 

În Maramureş, prima zi din interval va fi caldă, cu temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 18 şi 21 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la de grade. Media temperaturilor minime va fi de grade în perioada 9 – 15 mai şi de grade în restul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi pe parcursul zilei de 8 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Temperaturi în Moldova. 6 – 19 mai 

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă pe 8 mai se va răci accentuat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade. Pentru intervalul 9 – 15 mai, media temperaturilor maxime va avea mici variaţii de la o zi la alta şi se va situa între 18 şi 22 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de grade în perioada 9 – 15 mai şi de grade în restul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 mai şi după 13 mai.

Ce vreme va fi la munte 

La munte, media temperaturilor maxime va fi de 14 grade la începutul intervalului, va oscila între 8 şi 10 grade în perioada 8 – 14 mai, iar spre finalul celei de-a doua decadă sunt estimate valori în jurul a 16 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor avea o medie de 6 grade în primele nopţi, va scădea spre grad în 10 şi 11 mai şi va urca spre 8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191