Alimente interzise în alte țări, din belșug pe rafturile din România. Oul Kinder este interzis în SUA

Alimente interzise în alte țări, din belșug pe rafturile din România. Oul Kinder este interzis în SUA

Preferințele, dar mai ales recomandările reprezentanților din sănătate fac ca unele alimente să lipsească cu desăvârșire de pe rafturi în mai multe state. Unele sunt chiar interzise, în timp ce, în România, bunăoară, le găsești din abundență. Printre ele, oul Kinder, foarte căutat la noi, este interzis în Statele Unite ale Americii sau guma de mestecat, care la noi se găsește, chiar pe toate drumurile, lipsește cu desăvârșire în Singapore.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În timp ce unele țări interzic anumite alimente, acestea sunt vândute fără nicio problemă în alte state.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Românii, de exemplu, găsesc pe rafturile supermarketurilor o mulțime de produse, unele chiar destinate copiilor, pe care alte state le-au scos le-au restricționat de la vânzare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că chiar dacă un aliment/produs este legal într-o țară, asta nu înseamnă că este și inofensiv.

Iată o serie de produse interzise în unele țări din lume, dar care se găsesc în România.

Kinder Surprise (Ouăle Kinder) – Aceste ouă cu surprize sunt interzise în SUA. Autoritățile americane au stabilit că jucăriile mici sau alte piese din plastic din interiorul acestora sunt un pericol pentru copii.

Gumă de mestecat este un produs care este disponibil la fiecare casă de supermarket în România și probabil în toate statele europene. În Singapore, însă, nu găsești decât un anumit tip de gumă. Aceea care este recomandată medical pentru beneficiul terapeutic de renunțare la fumat.

Semințele de mac sunt strict interzise în țări, cum ar fi Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Potrivit „”, acestea intră sub incidența Legii Narcoticelor.

Foie gras de gâscă. Foie gras de rațe și gâște este interzis în Germania, în timp ce în România acest aliment se consumă fără probleme. În India, importul de foie gras este interzis. California a adoptat, de asemenea, o interdicție pentru foie gras.

Laptele crud, adică laptele netratat, nu este permis pentru vânzare în Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA. Brânza din lapte crud intră și ea sub această interdicție. Motivul sunt reglementările de igienă, care afectează și posibilii germeni din laptele crud.

Sunt și alte alimente al cărui consum este controversat. De exemplu, în Germania consumul de carne de cal este permis, iar aici chiar există rețete străvechi pentru marinarea acestui aliment.

În același timp, în Grecia sacrificarea cailor este interzisă din 2020, Caii din Grecia nu mai sunt considerați animale de fermă, ci mai degrabă ca animale de companie. La fel ca pisicile sau câinii, nici caii nu pot fi sacrificați.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191