Alimentul care conține mai multă vitamina C decât o lămâie. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic

Alimentul care conține mai multă vitamina C decât o lămâie. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic

Știați că există un aliment care conține mai multă vitamina C decât o lămâie? Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât o lămâie

Este vorba despre pătrunjel, alimentul care se regăsește în foarte multe dintre preparatele românilor și care are beneficii nebănuite. Potrivit informațiilor împărtășite de specialista în nutriție, Mihaela Bilic, pătrunjelul este antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația  și asigură o respirație proaspătă, neutralizând mirosurile, chiar și pe cel de usturoi. 

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

„Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun. Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg. Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță. Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate.”, a spus Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook. 

Salată de pătrunjel

4 căni de pătrunjel (tocat mărunt), 1-1/4 cană de mentă (tocată fin), 1/2 cană de ceapă verde (tăiată mărunt), 1 castravete (mic, tocat mărunt), o cană și jumătate de roșii (tocate, eu am folosit roșii cherry), 1/3 cană de ulei de măsline, 1/3 cană de suc de lămâie (proaspăt stors), 1/2 linguriță de sare, 1/8 linguriță de piper.

Tăiați fin pătrunjelul (asigurați-vă că este uscat înainte de a începe să îl tocați, orice lichid în plus va face salata mai moale). Tăiați fin menta, apoi tocați roșiile, îndepărtați orice exces de lichid. Tăiați fin castravetele și ceapa verde. Într-un bol mare, amestecați legumele și ierburile. Se adaugă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, se amestecă bine. Încercați și adăugați mai multă sare dacă este necesar. Dacă lăsați salata câteva ore, ingredientele își vor lăsa aroma delicioasă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191