Alimentul care trebuie consumat doar de trei ori pe an. Mulți români îl mănâncă zilnic

Alimentul care trebuie consumat doar de trei ori pe an. Mulți români îl mănâncă zilnic

Alimentul pe care românii îl adoră, dar nu e bine să îl consumi mai mult de trei ori pe an! Este vorba despre ton! Acesta este un pește de apă sărată nutritiv și bogat în proteine care poate conține niveluri ridicate de mercur. Prin urmare, consumul regulat de ton poate duce la probleme de sănătate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Erupțiile vulcanice și activitatea industrială emit mercur în oceane, unde acesta se acumulează în viața marină.  Tonul conține mai mult mercur decât alte fructe de mare populare, inclusiv somonul, stridiile, homarul sau scoicile.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Acest lucru se datorează faptului că tonul se hrănește cu pești mai mici, care sunt deja contaminați cu diferite cantități de mercur. Deoarece mercurul nu este ușor de excretat, acesta se acumulează în țesuturile tonului în timp.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

La fel cum mercurul se acumulează în timp în țesuturile peștilor, acesta se poate acumula și în organismul dumneavoastră. Pentru a evalua cât mercur se află în corpul dumneavoastră, un medic poate testa concentrațiile de mercur din păr și sânge.

Nivelurile ridicate de expunere la mercur pot duce la moartea celulelor cerebrale și pot duce la afectarea abilităților motorii fine, a memoriei și a concentrării. Într-un studiu efectuat pe 129 de adulți, cei cu cele mai mari concentrații de mercur au avut rezultate semnificativ mai slabe la testele de motricitate fină, logică și memorie decât cei care aveau niveluri mai scăzute de mercur.

Expunerea la mercur poate duce, de asemenea, la anxietate și depresie. Un studiu efectuat pe adulți expuși la mercur la locul de muncă a constatat că aceștia au prezentat semnificativ mai multe simptome de depresie și anxietate și au fost mai lenți la procesarea informațiilor decât participanții de control.

Acumularea de mercur este legată de un risc mai mare de boli de inimă. Acest lucru se poate datora rolului mercurului în oxidarea grăsimilor, un proces care poate duce la această boală. Într-un studiu efectuat pe peste de bărbați, cei care au mâncat cel mai mult pește și au avut cele mai mari concentrații de mercur au fost de două ori mai predispuși să moară din cauza atacurilor de cord și a bolilor de inimă.

Cu toate acestea, alte cercetări sugerează că o expunere ridicată la mercur nu este asociată cu un risc crescut de boli de inimă și că beneficiile consumului de pește pentru sănătatea inimii pot depăși posibilele riscuri ale ingerării de mercur.

Prin urmare, este bine să prevenim orice afecțiune, de acea medicul rus Dr. Andrey Kondrakhin recomandă să consumăm ton doar de câteva ori pe an!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191