Alternativa ideală pentru Valea Prahovei. Scapi de aglomerație, iar peisajul este de vis

Alternativa ideală pentru Valea Prahovei. Scapi de aglomerație, iar peisajul este de vis

Cei care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei, trebuie să afle despre această alternativă ideală! Se află tot în Prahova, iar peisajul de vis oferă ocazia perfectă de a petrece o vacanță în liniște și relaxare totală!

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Vorbim despre Valea Doftanei, o comună din Prahova care are o mulțime de surprize de oferit. Dacă v-ați săturat de haosul orașalor, dar în același timp nu vreți să vă mai bateți capul cu șirul lung de mașini de mașini de pe Valea Prahovei care parcă nu se mai termină la sfârșit de săptămână, Valea Doftanei este locul ideal unde să poposiți.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Valea Doftanei se află poziționată între văile Prahova și Teleajen și oferă un cadru spectaculos! Lacul Paltinu acompaniat de dealurile împădurite taie respirație oricărui vizitator și constituie principala atracție turistică a zonei. Merită să veniți aici pentru a vă bucura de momente speciale într-un peisaj desprins din povești.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apă potabilă care se întinde pe o suprafață de 3 km, iar în apropierea sa se găsește râul Doftana. Barajul ( 108 m înălțime deasupra fundației și 455 m lungimea coronamentului) este sursa de apă potabilă a municipiilor Câmpina și Ploiești, dar și a unor localități din zonă. De asemenea, apa din baraj este folosită pentru irigarea a hectare în lunca râului Prahova în zona Băicoi-Ploiești. Pe lângă utilitatea sa, Lacul Paltinu este o destinație minunată de vizitat într-un weekend și se află la doar o oră și jumătate de București, așa că merită să-i faceți o vizită alături de cei dragi. Aici puteți face grătar, camping sau doar o plimbare în natură.

Tot în zonă puteți vedea și Cheile Doftanei, asemănătoare cu Cheile Bicazului, fiind una dintre cele mai frumoase formațiuni carstice din țara noastră și pe care le puteți vedea în drum spre Paltinu. 

În zonă se află multe pensiuni unde vă puteți caza, cât și o mulțime de restaurante unde puteți savura diferite specialități. De asemenea, dacă sunteți pasionați de plimbări sau ciclism, puteți să vă plimbați prin Rezervația Glodeasa sau traseele special amenajate. 

În drum spre Valea Doftanei vă puteți opri la Câmpina, acolo unde puteți vizita Casa Memorială a pictorului Nicolae Grigorescu, unde marele pictor a trăit și a pictat ani buni din viața sa și unde era vizitat de dragi prieteni precum Caragiale. Tot la Câmpina puteți vizita și Castelul Iulia Hașdeu, construit de Bogdan Pietriceicu Hașdeu în memoria genialei sale fiice, care a murit la doar 18 ani. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191