ANAF a pus sechestru pe avioanele Blue Air. Compania mai operează doar două aeronave

ANAF a pus sechestru pe avioanele Blue Air. Compania mai operează doar două aeronave

Un avion BlueAir se flă sub sechestru ANAF, a recunoscut compania aeriană, iar altele sunt inapte de zbor. Doar două avioane mai pot zbura.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Cel puțin unul dintre avioanele companiei Blue Air este sub sechestrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Boeingul 737-500 înmatriculat YR-AME deținut de compania aeriană Blue Air a fost pus recent sub sechestru de către ANAF, arată publicația online de travel BoardingPass.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

BlueAir a confirmat informația: „aeronava YR-AME este parcata la Aeroportul Bacău, ea făcând obiectul unui sechestru instituit de ANAF”.

Potrivit ANAF, la data de 30 septembrie 2022, compania low-cost avea față de bugetul de stat o datorie de aproximativ 14,4 milioane de lei. Se adaugă și 36,3 milioane de lei datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat și 12,2 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate,

Un alt avion care a fost operat de Blue Air, cel care a fost înmatriculat YR-BMN, este reținut la sol de către aeroportul din Cluj Napoca.

Potrivit sursei citate, reprezentantul companiei aeriene declară că acest avion „nu mai face parte din flota Blue Air, reținerea acesteia la sol constituind un abuz ce face obiectul unor proceduri legale derulate de noul operator al aeronavei”.

Compania acuză un abuz la Cluj Napoca
Boeingul 737-800NG rămas pe aeroportul din Cluj Napoca este deținut de compania de leasing Air Lease Corporation și a fost radiat recent din registrul Autorității Aeronautice Civile Române.

Potrivit informațiilor obținute de BoardingPass, agenții de securitate ai aeroportului clujean nu permit angajaților Blue Air accesul la acest avion.

Un alt Boeing 737-500 deținut de Blue Air, înmatriculat YR-AMA, este parcat de la începutul lunii octombrie 2022 pe aeroportul din Forli (Italia).

Este neclar dacă și pe acest avion, fiind proprietatea Blue Air, a fost instituit sechestru de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

YR-AMA și YR-AME sunt singurele avioane din flota Blue Air care mai sunt apte de zbor. Alte Boeinguri 737 din seriile clasice deținute de compania low-cost sunt inactive de câțiva ani, detalii AICI.

Pe lângă datoriile față de statul român, compania low-cost mai are datorii mari și către aeroporturi din România și din străinătate.