Animal extrem de rar, zărit în România! Are o frumusețe aparte și e pe cale de dispariție

Animal extrem de rar, zărit în România! Are o frumusețe aparte și e pe cale de dispariție

Cândva, o bună parte din teritoriul țării noastre era acoperit de păduri, iar printre copaci trăiau nenumărate specii de animale de o frumusețe rară. Astăzi, datorită defrișărilor, multe dintre aceste specii sunt în pericol, devenind atât de rare încât pot să nu fie zărite de către oameni vreme de decenii. În această situație este și acest animal rar, de o frumusețe uluitoare, care a fost văzut din nou în țara noastră!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Defrișările tot mai masive sunt un pericol din nenumărate puncte de vedere, inclusiv atunci când vorbim despre împingerea spre dispariție a multor specii incredibile care trăiau în pădurile românești. Iar un astfel de animal care a devenit, astăzi, extrem de rar în România, este și râsul, cunoscut și ca lynx. Încă din anii 1970, el a început să fie protejat de lege, deoarece populația de râși era în continuă scădere.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În prezent, se estimează că de-a lungul Europei mai sunt doar de exemplare ale acestei feline superbe, dintre care trăiesc în Carpați. Vreme de decenii înregi, numărul râșilor a scăzut, însă acum, datorită eforturilor specialiștilor, cât și a legislației mai favorabile, se încearcă readucerea acestei populații la numere mai mari, care îi pot oferi stabilitate pe viitor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Cele mai mari amenințări la adresa populației sunt perturbarea și fragmentarea habitatului, degradarea habitatelor forestiere, lipsa unui management al populației bazat pe știință, reducerea disponibilității prăzii din cauza vânătorii excesive și a braconajului, precum și bolile și paraziții răspândiți de pisicile și câinii vagabonzi”, scriu experții de la Asociația WWF, din țara noastră.

Cel mai recent, un râs a fost surprins de către camerele de luat vederi instalate de către experți în Parcul Natural Apuseni, unde se încearcă repopularea zonei cu această felină care, cândva, domina pădurile europene. Se estimează că în țara noastră ar trăi undeva în jur de de râși, de-a lungul unei zone de de kilometri pătrați. Cei de la WWF își doresc să oprească pierderea rapidă a biodiversității din țara noastră.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191