Animalul care poate să imite cu ușurință glasul uman. Ce cuvinte poate să spună cu ușurință

Animalul care poate să imite cu ușurință glasul uman. Ce cuvinte poate să spună cu ușurință

Cercetători din lumea întreagă care s-au ocupat îndeaproape de fenomenul animalelor care pot imita oamenii cred cu tărie că limbajul acestora este mult mai dezvoltat decât am crede noi. Spre exemplu, Wikie este o orcă care poate să imite cu ușurință glasul uman. Poate spune câteva cuvinte, printre care „Bună ziua”, „Bye-Bye” şi „Amy”.

Virgil Nanu (CJ Prahova): „Am finalizat lucrările de reabilitare în Slănic. Acum, zona este perfect sigură!”

Wikie poate imita glasul omului 

Wikie este o orcă, specie cunoscută ca o balenă ucigaşă. La această orcă ce trăieşte la Marineland din Antibes în Franţa nu există nimic înfricoşător. Oamenii de ştiinţă au studiat-o pe Wikie pentru a afla dacă poate să imite discursul uman şi au fost surprinşi că poate să o facă.

„Loteria alegerilor”: Sponsorul lui Nicușor, fericit câștigător de contracte fără licitație cu Primăria Capitalei

Wikie poate spune câteva cuvinte, printre care „Bună ziua”, „Bye-Bye” şi „Amy”. Oamenii de ştiinţă spun că atunci când animalele pot copia discursul uman, este un semn că sunt foarte inteligente. 

Viceprimarul Alexandru Săraru (AUR) a găsit soluția pentru criza de la Școala I.A. Bassarabescu, dar demersul a fost blocat de primarul Polițeanu

Orca nu este o balenă 

Numită adesea balena ucigaşă, orca nu este o balenă, chiar dacă are dimensiunile uneia. Orca este cel mai mare membru din familia delfinilor. Doar cinci specii de animale de pe planetă trec prin menopauză, iar una dintre acestea este orca, mamifer care poate trăi până la 90 de ani.  Celelalte sunt omul, narvalul, delfinul pilot cu înotătoare scurte şi delfinul alb, a căror fertilitate scade odată cu vârsta. Toate celelalte animale se pot repreduce până la moarte.

Nu există o explicaţie certă, însă cei de la „National Geographic” au împărtăşit o teorie lansată în anii `70. Potrivit publicaţiei, una dintre cele mai convingătoare explicaţii, numită „teoria bunicii”, sugerează că femelele ajunse la 30-40 de ani renunţă la posibilitatea de face pui pentru a-i putea sprijini pe cei care s-au născut deja. În felul acesta este eliminată competiţia directă pentru resurse dintre puii mamei şi cei ai fiicei acesteia. Ajutând copiii şi nepoţii să supravieţuiască şi să se dezvolte, se asigură că genele lor sunt transmise mai departe generaţiilor.

Cel mai răspândit mamifer după om 

Orcile au cucerit toate oceanele lumii, de la apele îngheţate din nord şi dus, până la apele calde din zona Ecuatorului, fiind al doilea cel mai răspândit mamifer de pe lume, după om (dacă nu luăm în calcul şobolanul, în răspândirea căruia omul a jucat un rol major).Populaţii mai numeroase de balene ucigaşe trăiesc în Oceanul Arctic şi în apele Antarcticii, acolo unde îşi găsesc prăzile favorite: foci, pinguini, unele specii de balene şi delfini.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191