ANIMAŢIE. Cinci muncitori au murit striviţi de un TIR pe A1. Prima explicaţie a şoferului vinovat

ANIMAŢIE. Cinci muncitori au murit striviţi de un TIR pe A1. Prima explicaţie a şoferului vinovat

Ora 8 dimineața, sensul de mers dinspre Piteşti spre Bucureşti. Pe imaginile surprinse de un şofer care circula dinspre Capitală se vede un TIR care ar staţiona pe prima bandă, iar în faţa cabinei apare în mod inexplicabil un bărbat care face câţiva paşi. Poliţia va stabili cine este şi ce căuta acolo. În spatele camionului, la mică distanţă, imaginile arată o dubiţă, iar în ea se aflau cinci muncitori. Câteva momente mai târziu, din spate, o altă maşină de mare tonaj vine cu viteză şi îi izbeşte în plin. 

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Ce nu se vede este că între cele două vehicule mai era un şofer. Acesta este primul lovit de TIR şi apoi este aruncat pe banda de urgență. Scapă cu viaţă, la fel şi conducătorii auto ale celor două tiruri. Iniţial, poliţiştii ajunşi la faţa locului cred că nu sunt victime. Îşi dau seama însă că lucrurile nu stau deloc aşa. Muncitorii sunt pur şi simplu striviţi între resturile dubei. 

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Bogdan Dinu, reporter Observator: Ca să vă dați seama de proporțiile dezastrului, aceasta era mașina în care se aflau victimele. N-a mai rămas nimic din epavă, decât fiare contorsionate. Oamenii n-au avut nicio șansă.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Pompierilor le-a luat câteva zeci de minute să își dea seama câte victime sunt, de fapt

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pompierii au avut nevoie de cinci echipaje de descarcerare pentru a putea ajunge la mașina prinsă între cele două TIR-uri.

Și un elicopter SMURD a ajuns la fața locului. L-a transportat la Spitalul Floreasca pe şoferul mașinii proiectate pe banda de urgență, un bărbat de 36 de ani. Scenele terifiante i-au șocat inclusiv pe criminaliști. Cei cinci muncitori veneau din Bascov în București, la o școală de aviație, pentru a lucra la un simulator de zbor. Vestea tragediei a căzut ca un trăsnet peste localnicii din comuna argeșeană.

Ca prin minune, un coleg de-al victimelor a aflat dimineață că trebuie să rămână în localitate. Asta l-a salvat de la moarte.

Reporter: Ce v-a spus bă

Localnic: Aseară m-a sunat domnul director să nu mă duc, că am altă problemă Și trebuia să fiu și eu în mașină… Și plânge într-una.

Directorul firmei nu a fost de găsit și nimeni altcineva din partea companiei nu a putut să ofere detalii. În fața anchetatorilor, șoferul vinovat a spus că ar fi fost orbit de soare și că ar fi văzut mult prea târziu mașinile. 

Polițiștii de la Autostrăzi au declanșat o anchetă, după accidentul din apropiere de Ciorogârla

Anne Ciolcă, Poliția Ilfov: Efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, dar și cu cel drugtest. În ambele cazuri, rezultatele au fost negative. Timp de mai bine de șase ore traficul a fost blocat pe sensul către București. Șoferii au fost dirijați pe rutele alternative.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191