ANPC prezintă pozele pentru care a închis Taverna Racilor şi din Timişoara

ANPC prezintă pozele pentru care a închis Taverna Racilor şi din Timişoara

În Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit mai multe abateri, motiv pentru care s-a decis închiderea localului până când sunt remediate neregulile. Proprietarul, celebru sub numele de Pescobar, nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

VEZI ÎN GALERIE IMAGINI CU NEREGULILE DESCOPERITE DE ANPC

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

În ceea ce priveşte restaurantul Taverna Racilor din Timişoara, inspectorii ANPC au luat aceeaşi decizie în urma unui control. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au decis să pună lacătul, după ce au descoperit zeci de nereguli. 

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. 

„Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv , cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se arată într-un comunicat.

Inspectorii ANPC au pus în aplicare două sancţiuni contravenţionale, un avertisment şi o amendă contravenţională în cuantim de de lei. Ca urmare au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remediere, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.  

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191