Anunț ANM de ultimă oră! Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Care sunt zonele vizate de potop

Anunț ANM de ultimă oră! Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Care sunt zonele vizate de potop

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în cursul zilei de duminică, o nouă atenționare Cod portocaliu de ploi torenţiale în mai multe judeţe din România. Ce zone ale României sunt afectate de anunțul meteorologilor în privința potopului și când se încălzește vremea.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Este vară și ar trebui să avem parte doar vreme bună. În schimb, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă atenționare de cod portocaliu de ploi torențiale și furtuni în câteva județe din țară.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe

Potrivit informațiilor specialiștilor ANM, avem, din nou, parte de Cod portocaliu de ploi torențiale. De această dată, sunt vizate 15 județe ale României. Se așteaptă cantităţi importante de precipitaţii, inclusiv peste 60 l/mp. Mai mult decât atât, potrivit datelor, codul portocaliu durează duminică, între orele 12:00- 21:00.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Cu toate acestea, județele care se află sub atenționare meteo sunt Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

Se vor semnala averse torențiale, în timp ce local cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore.

Și asta nu este tot. Specialiștii ANM au emis cod portocaliu și pentru intervalul luni, ora 10:00 – marți, ora 10:00, când vor fi averse torențiale în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Local cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Cod galben de instabilitate atmosferică

Ei bine, veștile neplăcute nu se opresc aici. ANM a emis și atenționări de cod galben. În cursul zilei de azi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia.

Astfel, aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Concret, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

La noapte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, acestea manifestându-se prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

CITEȘTE ȘI: Fenomenul meteo El Nino a început. Vom avea parte de temperaturi extreme în toată lumea

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191