Apariție surpriză și foarte rară, „în ton” cu iarna! Căprioară albă, zărită în Parcul Natural Bucegi

Apariție surpriză și foarte rară, „în ton” cu iarna! Căprioară albă, zărită în Parcul Natural Bucegi

Mai rar așa imagini, desprinse, parcă, dintr-o poveste cu peisaj de iarnă și mai multe căprioare surprinse în timpul mesei. Una dintre ele a ieșit în mod special în evidență, grație blănii sale albe ca laptele. Sau, în cazul de față, albe ca zăpada din zona în care a fost zărită, în Parcul Natural Bucegi.

Ciucă a confirmat, a 4-a oară, că PNL nu are candidat pentru CJ Prahova. „Nu avem o înțelegere în Prahova. Respectăm legea şi statutul partidului”

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

E vorba despre o „raritate în fauna României”, din câte au anunțat reprezentanții Romsilva, pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor, unde au fost postate, joi, câteva imagini cu această căprioară albă, fotografiată în Parcul Natural Bucegi.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Căprioara cu blana complet albă a fost surprinsă la unul din punctele de hrănire monitorizate din Parcul Natural Bucegi.

Cum se explică această cromatică deosebită a blănii căprioarei

Dacă suratele sale, pozate și ele, au blana maronie, căprioara albă a ieșit clar în evidență. Cum se explică această cromatică aparte? „Acest „colorit” al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului.

Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural . Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.

În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite”, precizează reprezentanții Romsilva în mesajul postat joi, 9 februarie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191